james bond heineken

007 in actie met Heineken

Published On 1 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Eind deze maand, op 29 oktober, gaat de nieuwste James Bond film in première. Tegenwoordig kan zo’n wereldwijde succesfilm niet zonder product placement in première gaan. Als een bedrijf er maar genoeg geld tegen aan gooit, krijgen ze hun eigen moment of fame in de grootste films. 

james bond

Heineken is zo’n grote geldschieter, althans zo lijkt het. In de nieuwste reclame van Heineken, beter bekend als de ‘actiereclame’ is te zien hoe James Bond achtervolgd wordt door een stel bad-guys, maar waar de Heineken hem weet te redden. In anderhalve minuut zien we James Bond op de vlucht, maar hij wordt op de voet gevolgd door twee bad-guys. Het is alsof je midden in de nieuwste Bond-film gestapt bent. Maar niks lijkt minder waar. De knappe vrouw – die op de een of andere manier altijd aan James’ zijn zijde staat – hangt op een waterboard achter de boot waarmee James gevlucht is.

Terwijl Bond zich over het water langs de kant maneuvreert om te ontkomen aan de mannen, gaat de meid op haar board over de hele boulevard. Als ze langs een barman schiet komt er plotseling een dienblad met Heineken flesjes in haar handen. Al snel weet ze die te gebruiken tegen de bad-goys, want ja als die een Heineken flesje zien – die door een mooie dame op een waterboard wordt vastgehouden – weet je genoeg. Meteen zijn ze afgeleid.

james bond heineken

Het einde spreek voor zich denk ik. Of we Heineken straks ook in de James Bond film gaan zien is nog niet zeker, maar de kans is groot. Niet iedereen is daar enthousiast over, want Bond is geen bier-man, Bond is een man van de sterke dranken.

Zou het jou opvallen als James Bond straks met een Heineken pilsje zijn overwinning viert in de nieuwste film?

Bekijk de actiereclame vol adrenaline (en bier) hier:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!