100 happy days: Challenge accepted

Published On 23 October, 2015 | By Marjolein Hartgerink |

100 happy days. Klinkt goed, en dat is het eigenlijk ook. Volgens de bedenkers leven we in een tijd die zo druk is, dat we vergeten te genieten. 100 dagen stilstaan bij kleine momentjes waar jij blij van wordt: doe jij mee?

Hoe dan? Vraag je je misschien af. Simpel: maak elke dag een foto van datgene wat jou op dat moment blij maakt. Een kop koffie? Een selfie met een vriendin? Of een selfie omdat je haar zo leuk zit? Alles waar jij een goed gevoel van krijgt. En dat elke dag opnieuw, 1 keer. Zou te doen moeten zijn toch?

Het is niet alleen leuk, het helpt je ook nog eens. Door elke dag te letten op kleine dingen die je blij maken, blijf je dit dagelijks doen. Zo zie en merk je vaker dingen die je blij maken. Van: “hee de zon schijnt!” tot “een fantastische kop koffie op het station” tot “een glimlach van een vreemde”. Als je niet oplet, mis je dat makkelijk. Je telefoon is natuurlijk ook belangrijk, maar hem af en toe wegdoen en om je heenkijken en genieten.. Is ook geen slecht idee. Vrolijke dingen zien = je vrolijk voelen: hallo happy feeling! Je hebt gewoon een wat beter humeur, je wordt optimistischer, en zeg nou zelf: met een goed humeur is het leven net een stukje leuker! Niet te vergeten: na 100 dagen heb je een supertoffe herinnering aan alle goede en leuke dingen die je die dagen hebt meegemaakt.

Slechts 29% van de mensen heeft de challenge afgemaakt, nadat ze waren begonnen. De overige 71% is gestopt, grotendeels wegens gebrek aan tijd. Zoals 100 happy days zegt op hun website: mensen hebben gewoon geen tijd om blij te zijn. Jij wel?

Challenge accepted?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hoi! Ik ben Marjolein, studente psychologie en liefde voor gezelligheid. Ook liefde voor thee (heel veel thee!), muziek, vrienden, chocola, pantoffels en verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *