100% Lucy

Published On 12 August, 2014 | By Sabine Langhout |

Wij mensen gebruiken 10% van onze hersencapaciteit. Volgens Morgan Freeman, die in de film Lucy Professor Norman speelt, zou het meer kunnen worden. Dit zou leiden tot grote gevolgen voor mensheid en de wereld zoals wij hem kennen. Dan komt er een drug op de markt die dit percentage in waanzinnig korte tijd verhoogt. Lucy, gespeeld door Scarlett Johansson, is degene die uiteindelijk een hersencapaciteit van 100% bereikt.

De film Lucy is met één woord te omschrijven als waanzinnig. Terwijl Morgan Freeman in de film als professor vertelt over de gevolgen van een hogere hersencapaciteit verschijnen tussendoor beelden van de evolutie. Zo wordt de scene waarin Lucy ontvoert wordt door een drugsbende constant afgewisseld met een panter die op een hert jaagt. Zodra de panter het hert gevangen heeft, wordt duidelijk dat Lucy vastgehouden wordt door de drugsbende. In feite wordt het toen aan nu verbonden, wat leidt tot een erg volledige en intrigerende film.

Voor wie houdt van een film met een goede dosis actie en sci-fi, is Lucy zonder meer een aanrader! De film geeft je binnen ruim anderhalf uur het gevoel alsof je onderontwikkeld en primitief bent. Voor de dromers onder ons kun je uren, dagen na de film fantaseren over hoe het zou zijn om zelf te beschikken over een hersencapaciteit die voor de volle 100% gebruikt wordt. Wellicht is dat een stapje te ver. Maar een procent of 30%, waarmee je volledige controle hebt over je lichaam en gedachten en simpele materie over je heen, zou best handig zijn.

Aan jullie de vraag wat er met Lucy gebeurt zodra ze de 100% bereikt heeft. In de laatste minuten van de film dient ze zichzelf, onder toeziend oog van Professor Norman, zoveel van de drugs toe dat ze tot de volle 100% komt. Benieuwd? Ga dan deze film beleven op een groot scherm onder het genot van popcorn of M&M’s.

 

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

One Response to 100% Lucy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *