3D printen doe je zo!

Published On 26 September, 2013 | By Sam |

Het is overduidelijk, 3D printen is helemaal hot! Zo schreef ik laatst al over TONTON, het nieuwe Oldskool gamecentrum in Amsterdam, waar je je eigen 3D creaties tot leven kunt wekken. Maar het gaat nog verder! 3D-printers worden in sneltrein vaart betaalbaarder en dat betekent dat we nu ook lekker thuis kunnen gaan knutselen!

Zoals je waarschijnlijk wel weet is een 3D-printer een apparaat dat op basis van een digitale bouwtekening een 3D-object uitprint. De meest gebruikte print methode is het afdrukken met poeder, maar deze methode is behoorlijk duur. Onderzoekers zijn daarom op zoek gegaan naar andere materialen om mee te printen. Het resultaat: 3D-printers die plastic voorwerpen kunnen produceren.

Na wat rond speuren op het internet ben ik twee hele toffe 3D-printers voor minder dan €500,-. Ik zal ze eens aan je voorstellen: 

  • The Buccaneer

Deze €260,- kostende 3D-printer is gefinancierd door KickStarter. Het doel van de makers van deze machine is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om 3D te printen in de vormen die je zelf wilt. Met ‘simpel’ als sleutelwoord is De Buccaneer super gebruiksvriendelijk en door iedereen te gebruiken.  

 

  • RepRap

De RepRap is te koop vanaf €350,- en verkrijgbaar in 6 modellen, voor zowel de beginnende als de gevorderde knutselaar. Het mooie van deze printer is dat hij voor een groot deel zelf uit plastic bestaat waardoor hij zichzelf kan printen. Dus naast het printen van je eigen ontwerpen, kun je ook losse onderdelen van de printer uitprinten. Erg handig als er een onderdeel kapot is!


Naast dat er steeds meer 3D-printers komen die plastic voorwerpen produceren, zijn er ook printers die met andere materialen werken. Zoals de CandyFab. Met de
 Candyfab kun je van suiker 3D-voorwerpen maken. De printer werkt met hete lucht, wat betekent dat je naast suiker ook andere grondstoffen met een lage smelttemperatuur kunt laten afdrukken. Zoals bijvoorbeeld een chocolade fiets, pet of schroevedraaier of wat je maar wilt.

De komst van de 3D-printer is wat mij betreft, misschien wel een van de beste technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren en neemt knutselen naar een hogere dimensie. Misschien maakt het in de toekomst zelfs wel een eind aan de speelgoedwinkels?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *