4 redenen waarom een Gaming PC een goed idee is

Published On 8 November, 2017 | By Yvonne Butselaar |

Als je houdt van gamen heb je vast al een keer nagedacht over het kopen van een goede gaming pc. Als je net zoals ik al jarenlang gamed dan loop je soms wel eens tegen de grenzen van je computer aan. Toen mijn laptop niet meer toereikend was voor de games die ik wilde spelen, heb ik bewust gekozen om een gaming PC te kopen en geen console. Misschien ben jij je ook wel aan het oriënteren. Denk dan eens na over deze factoren:

Gamen met Vrienden

Gamen is fijn in je eentje, maar het is nog leuker als je je vrienden erbij kan betrekken. Multiplayer games zoals Terraria zijn fantastisch om met elkaar te spelen. Een belangrijke overweging voor mij om een gaming pc te kopen en geen console is dat mijn vrienden vooral pc’s hadden. Dit vond ik erg belangrijk, omdat ik zo zoveel mogelijk samen met mijn vrienden kan spelen. Natuurlijk ligt het besluit om voor een gaming pc of console te gaan aan je eigen vriendengroep. Als jouw vrienden allemaal een console hebben, dan is het zeker goed om een console te overwegen.

Vaak wordt lokale multiplayer en samen gamen vanaf de bank genoemd als argument een console te kopen. Toch vind ik dat aspect erg tegenvallen bij deze generatie consoles. Voor veel spellen heb je twee consoles nodig om samen te kunnen spelen, zoals bij GTA V. Ook op je gaming PC kun je samen gamen, mits je een aparte controller hebt. Games zoals Overcooked en de Lego games zijn voorbeelden die je samen op één computer kunt spelen.

Kwaliteit

Mijn laptop heeft een GeForce 610M videokaart, een Intel I7-3630QM processor en 6GB RAM-geheugen. Op een gegeven moment kon ik veel games alleen nog maar op lage kwaliteit draaien omdat mijn laptop gewoon te oud was geworden.

Toen ik dat merkte heb ik een gaming PC aangeschaft. Deze is uitgerust met een Geforce GTX 1060, een Intel i7 6700k en 16GB RAM-geheugen. Het verschil is enorm. Ik kan alle games die ik heb gemakkelijk op ultra kwaliteit draaien, zonder dat de computer zich op het randje van ontploffen bevindt. Eigenlijk kan ik dit onderdeel het beste laten zien in de vorm van video’s. Ik speelde vroeger Overwatch op mijn laptop, nu op mijn computer. Ik heb filmpjes gemaakt van gameplay van beide:

(5 oktober 2016)

(7 november 2017)

En ja, mijn laptop werd 90 graden!

Deze gaming pc gaat als het goed is nog vijf tot tien jaar mee! Consoles worden vaak geüpgrade naar een nieuwere versie. Denk hierbij aan de Xbox One en de Xbox One X. Er zat 4 jaar tussen deze consoles.

Content Creation

YouTube content en Twitch streams zijn al jarenlang een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse entertainment. Het zelf maken van deze content was voor mij altijd super interessant. Een gaming PC maakt het maken van dit soort video content een stuk gemakkelijker.

Voor het snel renderen van video’s is het fijn als je een krachtige computer hebt. Als je wilt streamen is het makkelijk om met je PC gameplay op te nemen. Voor een console heb je een extra kastje nodig en het werkt over het algemeen heel wat minder eenvoudig.

Vrijheid

Een gaming PC is niet alleen om te gamen. Ik gebruik mijn gaming PC ook voor veel verschillende hobby’s. Het eerder genoemde streamen en video’s maken is er een van, maak ook tekenen in photoshop en het schrijven van verhalen is veel gemakkelijker op een PC.

Ik werk overdag op mijn oude laptop en soms is het fijn om thuis wat af te maken. Dan kan ik gewoon verder werken op mijn PC.

Daarnaast vind ik het zelf fijner om games te spelen met een toetsenbord en muis. Ik heb het idee dat je veel vrijer bent in je bewegingen binnen een game.

Dit zijn een aantal overwegingen die ik heb moeten maken toen ik koos om een PC te kopen. Op welke manier ga jij gamen? Kies je voor een gaming PC, of ga je toch liever voor een console?

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author