4 redenen waarom Klaas de Mol is

Published On 9 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Het is weer de tijd van het jaar. Het hele land is in de ban van samenzweringen, complotten en vrijstellingen. Wie Is De Mol? is weer bezig. Waar een deel van de bevolking elke donderdag zaterdagavond demonstratief de tv uitzet, zit het overgrote deel met een mollenboekje in één hand en een WhatsApp-groep in de andere voor de buis om als eerste die prangende vraag correct te beantwoorden; Wie Is De Mol???

Na de eerste paar afleveringen werd snel gespeculeerd dat Taeke (Taekema) de Mol zou kunnen zijn. Hij zou slecht te lezen zijn en tijdens de slotopdracht van de eerste aflevering verloor hij het doel uit het oog – iets wat een topsporter nooit zou doen.

Maar laat je vooral niet vals beïnvloeden door dit soort onzin. Ook HP/De Tijd zit in het complot. De echte Mol is namelijk niet Taeke. Noch is het slimme acteur Rop. De Mol is Klaas.

Reden 1: Wat is die gast sluw…

Maar wat pakt Klaas het goed aan. Klaas is geen mol die geld kwijtraakt. Klaas is geen mol die een verbond met je sluit en je vervolgens allemaal verkeerde informatie voert. Klaas is een mol die zich focust op een rookgordijn opgooien, waarbij hij je afleidt van wat je moet doen en nog belangrijker: afleidt van het doorzien van zijn tactieken. Hij loopt rustig rond, bekijkt wat de kansen en valkuilen zijn bij de verschillende opdrachten en ziet op die manier de aspecten van de opdracht die écht fout moeten gaan. Vervolgens zorgt hij er voor dat er zo veel mogelijk fout gaat, dat hij al het bewijsmateriaal vernietigt (letterlijk of figuurlijk) en dan voegt hij zich stilletjes weer bij de groep.

Reden 2: De hint van aflevering 2

In aflevering twee liepen de kandidaten door een klooster waarin ze toegesproken werden door voormalig kandidaten. Tijdens die wandeling kregen Klaas en Cécile van vijf kandidaten nogal cryptische hints te horen. Nou had die tweede aflevering als titel “Het laatste woord, letterlijk” meegekregen. In de foto hierboven staan de laatste woorden van de vijf hints. Neem je daar de laatste letters van, krijg je “Klaas”. Neem je dan vervolgens de eerste letters met de woorden in dezelfde volgorde, krijg je molcf. Mol cf. Cf . is een bekende afkorting van het Latijnse confer, wat voor vergelijken staat. Deze afkorting wordt bijvoorbeeld in woordenboeken gebruikt. Zou er in de Van Dale van 2016 “Mol, cf. Klaas” komen te staan?

Reden 3: Klaas van KRUIStum

In de laatste aflevering (nummer 6) werd regelmatig het thema “kruis” aangehaald. Of het nou ging om een jezusbeeldje…  

… of een kruisje op het Molgeld…

redenen waarom klaas de mol is

… het moge duidelijk zijn dat het kruis vaak terugkomt. En zoals Michael ook al in zijn tweet aanhaalt; Klaas’ achternaam is van Kruistum. Heel veel duidelijker dan deze worden de hints niet, vrees ik. 

Reden 4: De experts zijn het er over eens

Op de officiële Wie Is De Mol? site heeft de organisatie een poll geplaatst. Hierin kunnen geregistreerde bezoekers aangeven wie zij het meest verdenken. En raad eens wie er met 39%(!) van de stemmen ruim bovenaan staat? Juist. Klaasje. De regel bij WIDM is altijd “Er zijn altijd mensen die veel geobsedeerder meer onderzoek doen dan jij” en dus accepteren wij de expert-opinion van de WIDM.nl lezers. Daarbij komt dat Klaas er ontzettend uitschiet in de resultaten. Tussen Klaas en de nummer 2 (Rop) zit 21%, tussen Rop en de nummer laatst Annemieke slechts 7%. 

 

Nou geven wij direct toe dat wij er helemaal naast zouden kunnen zitten. Dat hoort bij het spelletje. Maar het is wel opvallend hoe het net zich opeens rond Klaas lijkt te sluiten. Ben je het hiermee eens? Heb je nog betere hints gevonden? Of heb je misschien op een WikiLeaks al gezien wie de Mol is? Laat het ons weten in de reacties!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *