5 nieuwe dingen uit de Windows 10 presentatie!

Published On 22 October, 2015 | By Freek Keesen |

Een gratis update van 8 naar 10, een socialer gaming systeem en een 3d-bril waarmee je hologrammen kan besturen. Dat en meer uit de laatste Windows 10 presentatie!

Gister, 21 januari 2015, was de presentatie van Windows 10, die volgende week uitkomt voor de mensen die het hebben ge-pre-ordered. De wijze van de presentatie zelf was weer een stukje Apple-esque, met de gebruikelijke (Amerikaanse) hyperbolen die je kan verwachten; “Dit zijn de soort magische momenten waarvoor we leven“.microsoft-windows-10-phones-0025.0.0

Windows 10 zal een OS zijn voor zowel PC’s als voor kleinere devices, zoals tablets en telefoons. Daarom zal het de Windows 8 stijl van menu behouden.

1: Gratis update vanaf Windows 7 en 8

Voor degene die Windows 7, Windows 8.1  of Windows Phone 8.1 draaien op hun device(s), is er goed nieuws! Tijdens de presentatie is er beloofd de upgrade naar Windows 10 gratis te maken, voor één jaar. Hoe dit precies zal werken, is nog onduidelijk. Ook zal je moeten opletten op de system requirements.

2: Cortana is je persoonlijke assistent

Cortana zal een grotere rol spelen in Windows 10. Net zoals Apple’s Siri beantwoord het gesproken of getypte vragen met een kunstmatige intelligentie waartegen je u zegt. Zo kan je makkelijker naar documenten zoeken en zal het relevante links suggereren. Ook zal Cortana je herinneren waar je je auto hebt geparkeerd middels de nieuwe Maps app.

3: Internet Explorer is eindelijk weg!

d6b

Kunst!

Internet Explorer, ofwel IE, is tegenwoordig vooral één grote bron geworden voor memes over internet-browsers. De nieuwe browser van Microsoft heet Project Spartan en is schoner met veel nieuwe features. Daaronder zit een ‘reading mode’ die een webpagina omvormt tot een zo simpel mogelijk leesbare pagina.

4: Xbox One via PC bereikbaar

De Xbox One app geeft je via je PC toegang tot Xbox activiteiten. Denk aan je Xbox berichten, friends list en activity feed. Zo kan je chatten met je Xbox vrienden en kan je jouw tofste game-momenten opnemen en terugkijken op PC.

5: Microsoft HoloLens

Microsoft wil nu echt de augmented reality in! De Microsoft HoloLens is een 3d-bril die holografische beelden toont. Het gaat je bewegingen na, waardoor je, puur en alleen met de bril op, objecten kan maken. En die kunnen dan weer zo gemaakt worden door een 3d-printer. De HoloLens wordt aangedreven door een aparte processor. Deze heeft sensoren die de echte wereld en jouw bewegingen herkent. De HoloLens is tevens draadloos.

En voor Minecraft-fanaten hebben we een plaatje dat je waarschijnlijk zal laten gillen als een Belieber:

minecraft windows 10 hologram 3d

Bekijk hieronder alle belangrijke momenten van de Windows 10-presentatie:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *