5 simpele life hacks voor je gadgets

Published On 30 October, 2016 | By Madelon Roskamp |

Life hacks: waarom zou je het leven moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan? Met deze handige tips maak je het leven met jouw gadgets een stuk gemakkelijker.

Bijna iedereen is in het bezit van een smartphone, een gadget die veel gebruikt wordt. Daarnaast komt deze gadget met een heleboel accessoires. Oordopjes, opladers, beschermhoesjes enzovoort. Omdat deze tools veel gebruikt worden gaan ze snel kapot,raken ze in de koop of komt het voor dat je ze verliest. Voor deze – en nog meer – ergernissen hebben wij de volgende 5 oplossingen:

Life hack 1: laad op in Airplane modus

Doordat je smartphone verbonden is met internet gaat de batterij snel leeg. Een simpele oplossing: zet je internet uit. Maar dat is natuurlijk voor de meeste mensen geen optie aangezien je online wil blijven. Wanneer je ’s avonds thuis komt is de batterij vaak redelijk leeg. Ga je later die avond weer op stap dan wil je weer een volle batterij. Vaak duurt het een aantal uur om je telefoon op te laden. De life hack: wanneer je thuis bent leg dan je telefoon in de oplader in air plane modus. Zet je tablet, laptop of smart tv aan en je blijft online. Door de airplane modus wordt de batterij veel sneller opgeladen en voor je het weet is je telefoon weer 100% en kan jij op tijd de deur uit.

Life hack 2: oplaadkabels versterken

Versterkte kabelOpladers worden veel gebruikt en worden overal mee naar toe genomen. Deze kabels gaan daardoor ook vrij snel stuk. De life hack is om het veertje uit een pen te halen. Deze veer bevestig je aan het beginstuk van je oplader. Hierdoor heb je het meest kwetsbare deel van de kabel verstevigd. Zo heeft de kabel meer weerstand en zal dus minder snel stuk gaan.

Life hack 3: oplaad bakjeDIY telefoonhouder stopcontact

Veel stopconta
cten zijn zo geplaatst dat jouw telefoon en het snoer van de oplader het niet redden tot aan de
grond of kastje in de buurt. De life hack is om een bakje te maken dat je aan de stekker hangt waar jouw telefoon in past. Om te laten zien hoe gemakkelijk het is om dit te maken hebben wij een DIY voor je (do it yourself) zodat jij dit ook zelf kunt maken.

 

Wat je nodig hebt:

  • Een lege fles (shampoo, douchegel of dergelijke)
  • Scherp mesje of schaar
  • Eventueel Washi tape om het bakje te versieren

DIYDIY telefoonhouder stopcontactDIY telefoonhouder stopcontact

Life hack 4: oordopjes

Oortjes Oordopjes, oor telefoontjes of oortjes. Iedereen heeft ze wel. Super handig om de muziek te luisteren die jij leuk vindt zonder dat iemand er last van heeft. Oordopjes zijn vaak zo gemaakt dat er voor elk oor 1 oortje is. Hoe vervelend is het als je het rechter oortje in je linker oor stopt terwijl dat eigenlijk niet past. Vaak staat
er een R en L op de oortjes maar zijn niet altijd goed te lezen. De gemakkelijke en simpele life hack is om in het kabeltje van 1 van de oortjes een klein knoopje te maken. Doe dit bijvoorbeeld aan de kant van de hand waar je mee schrijft. Zo onthoud je altijd dat die aan de rechterkant hoort. Doe het knoopje niet te strak want anders kun je de kabel beschadigen en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Life hack 5: gepersonaliseerde opladers

Ben jij thuis ook altijd je oplader kwijt omdat een familie lid ‘per ongeluk’ jouw oplader of oordopjes heeft gepakt? Of heb je zo veel opladers (smartphone, tablet, e-reader, mp3 speler, powerbank, etc.) dat je ze niet meer uit elkaar kunt houden? Onze tip is om Washi tape te gebruiken. Je kunt verschillende gekleurde tapes op de kabels plakken en ze zo uit elkaar houden. Daarbij ziet het er ook heel leuk uit. Washi tape is onder andere verkrijgbaar bij Hema en Action.

Gepersonaliseerde kabelsWashi tape
We hopen dat deze life hacks jouw leven ook een stukje gemakkelijker maken. Heb je zelf ook goede hack die je niet mag missen, laat het ons weten in de reacties hieronder of op Facebook.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *