5 Toffe manieren om te quizzen

Published On 13 August, 2017 | By Yannic Doeve |

Quizzen is tegenwoordig helemaal in. Maar waar doe je het? En hoe? Wij 5 zochten toffe manieren uit waar (en op welke manier) je het beste je trivia en intelligentie te testen. Hier zijn ze:

Sporcle

Sporcle is een website waarop bezoekers quizzen kunnen spelen. Het is niet nodig een account te hebben, maar met een account worden scores bijgehouden, kunnen vrienden worden uitgedaagd en kan men zelf quizzen maken. De website werd in 2007 opgericht door Matt Ramme die gefrustreerd was dat er nog geen website bestond die in zijn behoefte naar trivia voldeed. Op Sporcle staan alle quizzen, in werkelijk alle varianten. Meestal krijg je een bepaalde tijd aangegeven waarbinnen je de verschillende vragen moet beantwoorden.
www.sporcle.com

Massive Music Quiz

De titel zegt eigenlijk al genoeg. Op deze website kun je je muziek kennis testen. Even een accountnaam verzinnen (een leuke naam is altijd een lastige opgave) en je bent klaar om te quizzen. Massive Music Quiz is gemaakt door MassiveBrainGames. Deze quiz is vooral leuk in groepen. Zodra een nummer begint, schreeuwen 3 mensen tegelijk het (hopelijk) goede antwoord, de aangewezen typist moet vervolgens het antwoord zo snel mogelijk invullen. Hoe sneller je het antwoord invoert, hoe meer punten er worden verdient. Hoe meer typefouten worden gemaakt, hoe hoger de frustraties.
www.massivemusicquiz.com

De slimste mens

De Slimste Mens app is de app gelijknamig aan de TV-show. Met deze app kun je kijken of je bij de slimste mensen van de wereld hoort. De app lijkt dan ook op de televisiequiz. Je begint met de 3-6-9 ronde waarbij je bij de derde, zesde en negende vraag seconden kan verzamelen. Hierna is er een open ronde waarbij je over een bepaald onderwerp zoveel mogelijk namen of begrippen moet raden. Mocht je hier in slagen dan speel je de finale. Je kan het spel spelen tegen je vrienden, kennissen of familie. Het is een leuk en verslavende app. Toegegeven af en toe komen ook hier frustraties aan bod, wanneer antwoorden goed worden ingevuld, maar niet als juist worden herkent.
App Store
Android

Een Pubquiz

Een pubquiz is een quiz die (meestal) een keer per maand in een pub of café wordt gehouden. Met je vrienden of familie vorm je een team en probeer je de quiz te winnen. De vragen worden gesteld door een quizmaster. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor actualiteiten, muziek, film, reizen en – natuurlijk – drank. De vragen beantwoord je met je team. De quiz bestaat uit verschillende rondes waaronder een geluidsronde en plaatjesronde. Prijzen variëren van een gratis rondje voor je team per gewonnen ronde, tot ludieke prijzen per avond. Een pubquiz is ook leuk als bedrijfsuitje of als leuke activiteit tijdens een weekendje weg.
www.pubquiz.nl

AIVD Kerstpuzzel

De laatste is dan ook gelijk de moeilijkste. Jaarlijks brengt de AIVD haar puzzle rond kerst naar buiten. In eerste instantie was deze quiz bedoeld voor werknemers, maar nadat bekend werd dat er ook interesse van buiten is, is ervoor gekozen om de puzzel te publiceren. Deze quiz los je niet zomaar op, sterker nog, de euforie die je hebt als je een vraag goed hebt is enorm. Dus maak je borst maar nat voor deze hersenkraker.
AIVD kerstpuzzel

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *