5x Toffe Valentijnsdagen

Published On 5 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Volgende week zondag is het weer zo ver. Valentijnsdag. De dag waarop je duidelijk moet maken dat je bereid bent veel geld uit te geven aan een bloem, anders is je relatie stuk.

Iedereen wil op Valentijnsdag origineel zijn, maar je bent pas echt origineel als je gewoon iets leuks gaat doen. Laat die paard-en-koets onzin links liggen, maak iets van je vrije zondag en organiseer een van deze toffe valentijnsdagen!

1. Amsterdam Salsa Festival

5x Toffe Valentijnsdagen

Als je wil dat je Valentijnsdag hot ‘n’ sweaty wordt, kun je maar beter vroeg op de dag beginnen. In Europa’s eigen Sin City vindt van 12 t/m 14 februari het Amsterdam Salsa Festival plaats. Dit festival begint overdag met cursussen (er is dus hoop voor ons, mannen!) en vanaf 23 uur kan je de dansvloer oprennen om jouw Valentijn te imponeren met je vers-geleerde salsamoves. De verbintenis tussen salsadansen en… dat andere dansen… is al vaker wetenschappelijk aangetoond, dus de succesgarantie van deze Valentijnsdag ligt vrij hoog.

Worst case scenario? Je kan na dit weekend salsadansen. Komt vast nog wel eens van pas toch? Bekijk hier het event of bestel hier meteen kaartjes voor jou en je Valentijn!

2. Taste Of Holland Utrecht

5x Toffe Valentijnsdagen

Liefde gaat door de maag. En al lang niet meer alleen bij mannen. Laat jouw Valentijn zien hoe lekker je hem/haar vindt en neem de gelukkige mee naar de Taste Of Holland. Van 12 t/m 14 februari kan je in de Jaarbeurs Utrecht genieten van alle denkbare vormen van culinaire hoogtepunten, van BBQ-masterclasses tot wijnproeverijen tot zelf chutney maken! En wees nou eerlijk, er is niks romantischer dan je eigen chutney delen terwijl je The Notebook kijkt…

Worst case scenario? De hele dag heerlijk eten en je kan zeggen dat je bij het eerste Nederlandse foodfestival bent geweest! Kaartjes en info zijn hier te vinden. Tip: de betaalmethode bij Taste Of Holland is Florijnen (festivalmuntjes). Koop je deze online, dan zijn ze goedkoper!

3. ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy

5x Toffe Valentijnsdagen

Voor de sportliefhebbers onder ons, is Rotterdam een mooie bestemming van 8 t/m 14 februari. ABN AMRO organiseert hun jaarlijkse World Tennis Tournament in Ahoy. Op zondag 14 februari vinden alle finales plaats, maar er zijn nog kaartjes beschikbaar! Haal ze snel hier.

Worst case scenario? Je maakt een dag toptennis mee, met zowel de finale enkelspel en de finale dubbelspel. Buiten Ahoy bevinden zich ook nog genoeg shops, bites en andere activiteiten, dus je zal je in geen enkel geval vervelen.

4. Texel-Yurt’s

5x Toffe Valentijnsdagen

Wil je dan toch nog iets stereotyper romantisch doen, maar een klein beetje dat originele tintje houden? Stap dan in Den Helder op de pont en check de Yurts, op Texel. Je kan in Den Burg overnachten in een Yurt, wat een soort ronde tent/grote tipi is. Binnenin tref je geen 21e eeuws niewbouwhuis aan, maar het is luxer dan een kampeertent. De charme van een Yurt zit dan ook hoofdzakelijk in de houten inrichting. En geen zorgen: de bedden zijn gewoon tegen elkaar aan te schuiven. Er is overigens ook een bruidsyurt beschikbaar. Mocht de naam jullie als verse lovers niet afschrikken, profiteer je wel van een luxe dubbel bed, iets meer privacy aangezien je aan de rand van het terrein slaapt en eventueel een fles champagne.

Worst case scenario? Je hebt een geweldige openingszin voor je volgende Valentijn. “Heb jij al eens in een Yurt geslapen?” “Een WAT?!?” Boem. Je bent binnen.

5. Met de tijgers spelen bij Stichting Leeuw

5x Toffe Valentijnsdagen

Ik ga beginnen door te zeggen: ik ga de dubbelzinnigheid van tijger en spelen met Valentijnsdag niet uitleggen. Die heb je zelf al wel door. Cool? Cool. Stichting Leeuw in Anna Paulowna geeft de unieke mogelijkheid om hun tijgers te ontmoeten en te voeren in hun semi-wildlife reservaat. Check hier de details! Je kan kiezen uit een arrangement voor 1, 2 of 4 personen en de aanbieding is tot eind juli beschikbaar. Een eerste date wordt niet veel spannender dan samen tijgers voeren, toch?

Worst case scenario? Je hebt een meet & greet met tijgers. Wat wil je nog meer?

Heb je zelf nog originele ideeën om Valentijnsdag origineel en verfrissend te houden? Wat ga jij met je geliefde doen op de 14de? Laat het ons weten in de reacties!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *