“A Boy and His Atom”, ‘s werelds kleinste film

Published On 6 May, 2013 | By Tom |

Wetenschap is een uiterst serieuze zaak. Gelukkig is er op z’n tijd ook ruimte voor een grapje. Voor wat ontspanning en vermaak. En zo is het ineens IBM die het Guinness Book of World Records-record in handen heeft wanneer het gaat om de kleinste film ooit gemaakt. Een blockbuster zal ‘A Boy and His Atom’ nooit worden. Een uiterst knap staaltje techniek is het echter zeker wel!

A Boy and His Atom heeft geen ingewikkelde verhaallijn en goed uitgewerkte dialogen ga je ook niet tegenkomen. Het is een mini-verhaal, een verhaal waar ‘het formaat’ een doorslaggevende rol speelt. Om de film te kunnen bekijken is het beeld namelijk 100 miljoen(!) keer uitvergroot. Wat je ziet zijn koolmonoxide-moleculen die bewegen in de door de mens geregisseerde patronen op een manier dat wij een ‘jongen zien spelen met een atoom’. Wie kan er nog beweren dat wetenschap saai is?

A Boy and His Atom

Hoe de onderzoekers bij IBM het voor elkaar hebben gekregen om de kleinste film ter wereld te maken? Uiteraard is er ook een making off waardoor het ook voor de non-beta’ers onder ons duidelijk wordt hoe het er nou eigenlijk aan toegaat in deze uiterst fascinerende tak van de wetenschap. Enjoy!

Moving Atoms: Making The World’s Smallest Movie

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *