Air Max Day 27 jaar

Published On 26 March, 2014 | By Tony Perez |

27 luchtige jaren

1987

Tinker Hatfield werkte vanaf 1981 bij Nike als een architect van Nike-winkels en -kantoren. Hij bedacht zich dat zijn vaardigheden van de architectuur ook konden worden toegepast op het designen van schoenen. In 1987 gaf hij vorm aan de Nike Air Max. Mr. Hatfield was ook verantwoordelijk voor de Air Jordan. Hij kreeg zijn inspiratie door het bezoeken van het Pompidou museum en sporthallen.

Generaties lang

In Nederland ligt het er maar net aan uit welke generatie je komt, maar hoe dan ook heb je een beeld bij de Nike Air Max-schoenen. Begin jaren negentig vloog de house-muziek over van Amerika naar Nederland. Hier maakten we daar weer onze eigen stijl van waar een hele subcultuur uitgroeide: Gabber. Nike Air Max aan de voeten, Australian-jasje erboven. Ongeveer zoals de News Kids, maar dan liefst met kale kop.

Voor de latere generatie wordt de Nike Air Max echter geassocieerd met de urban-/dans-cultuur. Losse trainingsbroeken, flashy kleurtjes, etc. Toch is de Nike Air Max vrij breed geaccepteerd tegenwoordig. De tijd dat je de club niet inkwam ‘omdat je gympen draagt’ is voor velen toch allang passé.

Jubileum-versie

Vandaag, 26 maart ofwel 27 jaar geleden dat de Nike’s zijn uitgebracht, wordt gevierd met een gelimiteerde jubileum-versie. Deze is gebaseerd op het allereerste model, met dezelfde rood-witte kleuren. Het verschil? De fluorescerend gele tussenzool om de Air-Unit te accentueren. Je weet wel, omdat dit stuk hetgeen is dat de ‘Air Max’ in ‘Nike Air Max’ zet. Op de tong van de schoen verwijst het 3.26 embleem naar de lanceringsdatum.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *