Amsterdam Film Week

Published On 25 October, 2013 | By Sam |

Zo werd Amsterdam vorige week nog overspoelt met dance liefhebbers, zo is de stad volgende week de thuishaven voor de filmliefhebbers. Want vanaf maandag 28 november tot en met zondag 3 november staat de Amsterdam Film Week weer voor de deur. 19 films. Dat is het aantal films dat tijdens de Amsterdam Film Week op het witte doek in premiere gaat. Zoals ieder jaar is het aanbod is weer geweldig en daarom heb ik een lijstje voor je gemaakt met 5 films. Zo pak je gegarandeerd een topfilm mee!

Maandag – 12 Years A Slave

Amsterdam Film Week gaat maandag van start met de prachtige openingsfilm: 12 Years A Slave. In deze film vertelt Steve McQueen het waargebeurde verhaal van de in 1841 levende Solomon Northup. Deze vrije, zwarte man in New York wordt ontvoerd en als slaaf verkocht nadat hem een goede baan werd beloofd. Zijn leven als slaaf in Lousiana is verschrikkelijk. Maar dan ontmoet Northup hij een man die zijn familie weet in te lichten. Northrups vrouw, die in New York is achtergebleven stapt naar de rechter om haar man vrij te krijgen. Solomon Northup zou een belangrijke rol spelen in de beweging voor het afschaffen van de slavernij. Een film over een slavernijdrama die je moet zien.

21:00
Cinecenter, Lijnbaansgracht 236

 

Dinsdag 29 november – Like Father, Like Son

Deze Japans gesproken film gaat over de zakenman Ryota. Hij heeft alles te danken aan zijn harde werken en denkt dat niets in zijn perfecte leventje in de weg staat. Tot dat op een moment hij en zijn vrouw een telefoontje krijgen van het ziekenhuis. Hun 6-jarige zoontje Keita blijkt te zijn wisselt na de geboorte en niet van hen te zijn. Ryota krijgt het zwaar en wordt geconfronteerd met de liefde van zijn vrouw voor Keita en met de familie die zijn natuurlijk zoon heeft groot gebracht. Hoe zal dit aflopen?

21:00
Kriterion, Roetersstraat 170

 

Woensdag 30 november – Ain’t Them Bodies Saint

Dit verhaalt wordt vertelt tegen de achtergrond van de jaren 70 in Texas. Bob Muldoon en zijn vrouw Ruth Muldoon zijn een crimineel stel. Bob beland in de gevangenis en wordt van Ruth gescheiden als hij haar probeert te beschermen. Hij neemt de schuld op zich nadat Ruth sheriff Wheeler neerschiet. Wanneer Bob ontdekt dat Ruth bevallen is van een dochter ontsnapt hij om bij zijn gezin te kunnen zijn. Ondertussen probeert Ruth zich staande te houden tegen Wheeler.

21:30
De Uitkijk, Prinsengracht 452

 

Donderdag 31 november – La Grande Bellezze

Jep is een Romeinse schrijver die net 65 is geworden en het tijd vind om terug te blikken op zijn leven. Deze Jep is journalist, schrijver van een briljante roman en een man die zich in de hoogste kringen bevindt. Totdat hij zich gaat afvragen wat de waarde is van al dat feesten en de vrouwen. Is dit zijn wereld? Hij kijkt op nostalgische, humoristische en verbitterde wijze terug op zijn leven. 

21:30
De Balie Grote Zaal, Kleine Gartmanplantsoen 10 

 

Vrijdag 1 november – Kill Your Darlings

De film Kill Your Darlings schetst een beeld van de beginjaren van de Beat Generation. Een groep literaire vrienden Allen Ginsberg, Jack Kerouac , Lucien Carr en William Burroughs studeren in 1944 aan de Columbia Universiteit. Maar ook de oudere David Kammerer hoort bij de groep. Hij is verliefd op Carr en achtervolgt hem overal. Een confrontatie tussen de twee eindigt in 1944 als een steekpartij, waarbij Kammerer wordt dood gestoken. Na dit incident roept Carr zijn vrienden bijeen en probeert verder te leven.  

21:30
De Balie Grote Zaal,  Kleine Gartmanplantsoen 10   

 

Zaterdag 2 november – Omar

Omar een Palastijnse drama film. Omar is een jongen die is gewend de bewakers van de scheidingsmuur, die door de Palestijnse stad waar hij woont, te ontwijken. Aan de andere kant van de muur ontmoet hij zijn  jeugdvriendinnen Tarek en Amjad en zijn geheime liefde Nadja. Als de vrienden een verzetssdaad tegen het Israëlische leger plegen, loopt de situatie uit de hand. Omar wordt gearresteerd en komt terecht in een kat-en-muisspel met de militaire politie. Als hij vrijgelaten wil worden moet hij een hoge prijs betalen.  

15:00
De Balie Grote Zaal,  Kleine Gartmanplantsoen 10   

 

Zondag 3 november – Diana

Zondag kun je de Film Week afgesloten met de première van Diana. Een film over het portret van de Engelse koningin, die zich na haar scheiding van prins Charles probeert staande te houden als onafhankelijke vrouw met een humanitaire missie. Tijdens de laatste twee jaar van haar leven heeft ze een geheime liefdesaffaire. Diana probeert om te gaan met haar ongekende faam, maar voor haar grote liefde, de Pakistaande hartchirurg Hasnat Khan lukt dit wat minder.

19:00
Tuschinski, Reguliersbreestraat 26 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *