Amsterdam Light Festival 2013

Published On 14 November, 2013 | By Pascal |

Word je al depressief van de gedachte aan de komende winter? Kijk je alweer uit naar de zomer van 2014? Misschien dat een flinke dosis licht je goed zal doen! Van 6 december tot 19 januari wordt de tweede editie van het Amsterdam Light Festival gehouden. 44 lange, donkere winterdagen is de binnenstad van Amsterdam het decor van een sfeervol lichtfestival, waarbij licht en water als verbinding centraal staan.

Wereldwijd zijn lichtfestivals enorm populair. Diverse internationale kunstenaars versieren de openbare ruimtes van steden als Singapore, Lyon en ons eigen Amsterdam en brengen zo mensen in de donkerste dagen van het jaar bij elkaar. Na het grote succes van vorig jaar, komt het Amsterdam Light Festival dit jaar terug. Bereid je voor op de mooiste lichtsculpturen van de beste internationale kunstenaars. Een bijzondere belevenis, die ook nog eens hartstikke gratis is!

Het programma van dit jaar bestaat onder andere uit;

Illuminade

Wil je lopend alle kunstwerken bekijken zonder te betalen? De Illuminade is er speciaal voor de actievelingen onder ons, die langs en door alle kunstwerken willen lopen. Je kunt hierbij denken aan projecties op historische gebouwen, installaties op straat of bijzondere werken in één van de stadsparken van Amsterdam. Je kunt de Illuminade bezoeken van 12 december tot 5 januari en deze start vanaf de Amstel (Stopera). Hier kun je een handige plattegrond krijgen zodat je geen kunstwerk hoeft te missen!

Water Colors

Ben je niet zo’n actieveling en kijk je liever rustig vanaf een afstandje? Geen probleem! Van 6 december tot 19 januari neemt een speciale boot je mee door de verlichte binnenstad. Let op: dit is niet gratis. Je kunt je ticket van te voren online reserveren.

ccp8

Benieuwd naar de rest van het programma? Je vindt hier alle info!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

'Never a dull moment. De wereld gaat te snel om stil te blijven staan. Ik ben een allesdoener, ambitieus en een echte strever. Ik drink de thee slap, de drank sterk. Ik verdien mijn centen in een kasteel en ben een slechte spaarder. Mijn gelukmakers? Zwart-wit foto's en singer-songwriters.'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *