Vergeet Mario, Angry Birds Go is vanaf nu verkrijgbaar

Published On 11 December, 2013 | By Pascal |

Toen Mario Kart uitkwam voor de Nintendo 64, veranderde dat voorgoed de gamewereld. Nu, 8 edities verder, krijgt Mario nieuwe concurrentie. Angry Birds, de meest populaire smartphone-en tabletgame van de afgelopen jaren, komt met een nieuw spel. Angry Birds Go is vanaf nu verkrijgbaar voor iOsAndroidWindows Phone 8 en Blackberry 10

In Angry Birds Go, dat stiekem behoorlijk veel lijkt op Mario Kart, race je vanaf de start met de Red Bird door een bijzonder mooie 3D-wereld. Om alle andere bekende figuren uit de reeks te kunnen vrijspelen, moet je uitdagingen voltooien. Naast gewone races, zijn er ook uitdagingen waarin je fruit kapot moet rijden of het einde van de racetrack moet zien te halen, voordat er een bom ontploft. Al met al is het een spel met veel uitdaging.

Angry Birds Go vs. Mario Kart

Zijn er dan wel grote verschillen tussen beide games? Ja en nee. Natuurlijk is de game voorzien van een vrolijk laagje Angry Bird, waardoor het spel er wel degelijk anders uitziet dan Mario Kart. Ook is de bediening van Angry Birds anders dan die van Mario Kart. Door op het juiste moment je katapult te gebruiken, bezorg je jezelf een voorsprong tijdens de race. Daarnaast moet je telkens nieuwe auto’s blijven kopen om aan nieuwe races mee te kunnen doen. Verder zijn beide games gelijk aan elkaar.

Mario Kart 2.0

Angry Birds Go is dus eigenlijk het jonge broertje van Mario. Het grote voordeel is toch wel de grote beschikbaarheid op vrijwel alle smartphones en tablets. Toch zit er een groot nadeel aan het spel. Je moet na een aantal races wachten op nieuwe energie (AKA de Candy Crush ‘ik-moet-nieuwe-levens-hysterie’) of geld investeren door te betalen via je app store. Gelukkig is het spel, met flink wat geduld, prima te spelen zonder dat je echt geld hoeft uit te geven.

Angry Birds Go is gratis te downloaden voor je smartphone. Welke vind jij beter?

4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

'Never a dull moment. De wereld gaat te snel om stil te blijven staan. Ik ben een allesdoener, ambitieus en een echte strever. Ik drink de thee slap, de drank sterk. Ik verdien mijn centen in een kasteel en ben een slechte spaarder. Mijn gelukmakers? Zwart-wit foto's en singer-songwriters.'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *