Artsen stellen diagnose virtueel vast dankzij Movable Science App

Published On 9 September, 2013 | By Sam |

‘Ben je bij de dokter, weet hij niet precies wat je hebt!’ Helaas hoor je dit vaak. Maar nu is er iets nieuws dat dit probleem hopelijk gaat voorkomen! Artsen kunnen digitale foto’s maken, deze delen met hun collega’s en zo gezamenlijk een zo goed mogelijk diagnose stellen.

Het maken, delen en plaatsen van foto’s is een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Joshua Landy, oprichter en zelf ook arts, merkte al langere tijd dat ook binnen het ziekenhuis veel gebruik wordt gemaakt van het delen van foto’s. Hij ging daarom met een groep collega’s bij elkaar zitten en kwam samen tot de conclusie dat het tijd werd om een groot medisch deskundig netwerk te bouwen. Een netwerk dat tot snellere en betere diagnoses kan leiden. En Movable Science werd geboren!

Movable Science is een app waarmee artsen binnen een veilige omgeving foto’s kunnen plaatsen van aandoeningen, infecties, botbreuken en ga zo maar door. De werking van de app is vrij simpel! Een arts maakt een foto van de aandoening, plaatst deze op Movable Science en labelt deze foto. Vervolgens kan ervoor gekozen worden om de foto te delen met specialisten of met alle artsen. Dit levert natuurlijk een leerzame medische discussie op, met als resultaat, een (doordachte) diagnose. Natuurlijk staat privacy voorop en is het niet de bedoeling dat de patiënt in beeld komt. Er zit daarom op de app een functie waarmee de identiteit van de patiënt verwijderd kan worden. Kortom, overal is over nagedacht!

Het zou toch geweldig zijn als artsen aan de hand van een app direct kunnen vaststellen wat er aan de hand is. Wat mij betreft is dit dan ook een geweldig nieuwe app, die zeker in Nederland geïntroduceerd moet worden!

Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan overstaand filmpje

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *