Autographer, je digitaal dagboek

Published On 4 March, 2014 | By Pim |

Het menselijk leven wordt met de dag meer gedigitaliseerd en technologie integreert langzaam in ons leven. We winnen constant informatie in over onszelf en schijnen daarvan te kunnen leren. Door tijdverspillende activiteiten uit te besteden aan technologie houden we tijd over voor belangrijke zaken. Wat weer resulteert in hogere productiviteit. De Autographer helpt je hierbij. Diep graven naar herinneringen hoeft dan niet meer. Dit fijne apparaat legt namelijk je hele leven vast in beeld. Voor het geval je iets vergeten bent.

Verwerk bijvoorbeeld je kater door het herbeleven van die leuke avond uit of check nog even de lieve lach van die best wel leuke chick waarmee je vanmorgen zo’n spontaan maar fantastisch gesprek had in de bus. Lachen om je eigen homevideo, maar dan anders. De mogelijkheden zijn oneindig.

De Autographer wordt gedragen om de nek, kun je vastzetten aan jas of riem en kan eventueel geplaatst worden op statief. Het heeft diverse sensoren die de wereld observeren en met behulp van slimme software bepalen wanneer het moment interessant of boeiend genoeg is om vast te leggen. Er moet dus wel degelijk iets gebeuren wil het een fotomomentje waard zijn. Een versnellingsmeter, lichtsensor, thermometer en de magnometer voeren samen de discussie of iets de moeite waard is of niet.

De kans om op straat in beeld te worden vastgelegd werd met de ontwikkeling van de mobiele telefoon al groot, maar met gadgets als de Autographer vult iedereen elkaars digitale dagboek. Vinden we dat wel fijn, want wat doet dat met onze privacy? Of delen we al zoveel met en van elkaar dat het er niet meer toe doet?

Life Logging

De overkoepelende term voor het vastleggen van het menselijk leven in data is Life logging of Quantified Self (QS). Het is een alsmaar groeiend proces van het bijhouden van persoonsgegevens gegenereerd door gedragsactiviteiten. We weten tegenwoordig precies hoe vast we slapen, of we wel gezond eten en genoeg bewegen. Nog even en ik krijg een melding dat ik m’n tanden moet gaan poetsen omdat ik zo uit mijn mond stink. Je zal het maar meemaken.

Door de doorontwikkeling van de (digitale) technologie krijgen we enerzijds meer grip en controle over ons lichaam en ons leven, anderzijds worden we meer afhankelijk van dit soort soms toch wel onzinnige praktijken. De keus is aan jezelf, al lijkt niemand er echt aan te ontkomen.

De Autographer is in ieder geval leuk voor het vastleggen van een ordinair of spectaculair avondje uit, een korte vakantie of misschien iets voor een dementerende oma. Nu een grappige tool, maar in de toekomst de normaalste zaak van de wereld?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *