AXA’s D@ylife protect verzekert je tegen de risico’s van het internet

Published On 8 April, 2013 | By Tom |

D@ylife protect van AXA

Online. We zijn het altijd en overal. De intrede van het World Wide Web heeft de wereld compleet op z’n kop gezet. Ging je nog niet heel lang geleden gezellig bij moeders op bezoek wanneer je geen zin had om te koken bestel je het tegenwoordig met een paar klikken van de muis. Om toch die connectie met je familie niet te verliezen plaats je een foto van je maaltijd in je timeline en tag je je moeder zodat je zeker weet dat ze het ziet. ‘Zelf bereid!’ kan natuurlijk niet ontbreken bij je status!

De digitalisering van ons bestaan heeft ook een nadelige kant. Schimmige figuren gaan waar de massa is en het internet lijkt steeds meer een broedplaats van criminaliteit te zijn. Identiteitsfraude of het stelen van creditcard gegevens zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Juist omdat het allemaal digitaal gebeurt hoeft zoiets helemaal niet op te vallen en voor je het weet is je rekening leeg of zijn er op jouw naam tientallen producten aangeschaft. En nu?

Je tegen dit misbruik wapenen is helemaal zo makkelijk nog niet. Hoge kosten, het ontbreken van kennis en een warboel aan (gebrekkige) regelgeving kunnen voor een hoop frustratie zorgen. En dat terwijl je je er gewoon voor kunt verzekeren!

Mama koopt wapens

D@ylife protect
D@ylife protect van AXA biedt bescherming en bijstand na een ongeval in het privéleven en beschermt je ook tegen de risico’s van het internet. Te denken valt bijvoorbeeld aan:

  • Aantasting e-reputatie: verspreiding van schadelijke informatie op het internet, in de zin van inbreuk op uw privéleven en uw persoonlijke gegevens, zonder uw toestemming.
  • Identiteitsdiefstal: niet-toegestaan gebruik van uw identificatiegegevens
  • Frauduleus gebruik van betaalmiddelen: een derde gebruikt uw bankgegevens en verwerft ermee goederen en/of diensten in uw naam
  • Geschil met een e-handelaar over de aankoop van een roerend lichamelijk goed: onvolledige of gebrekkige levering, levering niet conform het effectief gekochte roerende lichamelijke goed
  • Geschil met een e-handelaar over de aankoop van een dienst: de uitgevoerde prestatie komt niet overeen met de aanbieding online

Bron: AXA.be

Juridische bijstand
Om te voorkomen dat je, zoals in onderstaande video, zonder dat je er iets aan kunt doen ineens als illegale wapenleverancier wordt afgeschilderd regelt d@ylife protect in ieder geval de volgende zaken voor je:

  • Telefonische juridische bijstand
  • Juridische begeleiding: verdediging van uw rechten in der minne en.of juridisch indien noodzakelijk
  • De betaling van de onkosten van een specialist voor het opruimen of verdringen van informatie op het internet bij aantasting van uw e-reputatie
  • Een schadevergoeding: zal betaald worden, bij gebrek aan een oplossing van het geschil (behalve in geval van aantasting e-reputatie). Het bedrag van deze vergoeding hangt af van de situatie en de dekking.

Bron: AXA.be

3 maanden gratis
Je beschermen voor de risico’s van het internet is dus helemaal zo slecht nog niet! Voorkom dat ook jij slachtoffer wordt van deze vervelende praktijken.

Wanneer je tussen 25 maart en 25 september 2013 een d@ylife protect verzekering afsluit geniet je tijdens het eerste verzekeringsjaar van een korting van 25%! Dit komt neer op maar liefst 3 maanden gratis premie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *