Battalion 1944: eindelijk weer een WWII-shooter

Published On 4 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Medal Of Honor. Battlefield 1944. Wolfenstein. Call Of Duty 2. Brothers In Arms. Een complete generatie gamers is opgegroeid met deze titels. Stuk voor stuk klassieke Tweede Wereldoorlog-shooters die allemaal een speciaal plekje in ons hart hebben. Vraag de gemiddelde gamer naar die tijd en je hoort gegarandeerd iets in de trend van: “Pff.. dat waren nog eens tijden…” Aan de jarenlange droogte kan vanaf mei 2017 eindelijk een einde komen. 

Oude tijden herleven met Battalion 1944

Kickstarter wordt steeds vaker gebruikt om het ontwikkelen van videogames mee te bekostigen. Soms heb je iets van “Ja… Is dit concept nou echt nodig?”, maar zo af en toe kom je ook een project tegen die meteen je hart steelt. Dat is het geval bij Battalion 1944, van de Britse gamestudio Bulkhead Interactive. Battalion is een klassieke WWII-shooter, compleet in een next-gen jasje gestoken. Dat betekent dat we over een jaar weer gewoon door het lange gras van Normandië en Bretagne kunnen banjeren, achter zandzakken kunnen duiken om te herladen en de pure emotie van een oorlog kunnen meemaken. Heerlijk. En het mooiste van dit alles is:

De game wordt 100% multiplayer.

En dan heb ik het ook niet zomaar over multiplayer à la Black Ops III. Nee, Battalion 1944 brengt klassieke lobbykeuze terug, samen met Battalions (jôh) en platoons. Een battalion is te vergelijken met een clan/ groep, waaronder meerdere platoons kunnen vallen. Zo kan je met je beste vrienden in een platoon zitten en kan je jullie voortgang vergelijken met andere platoons binnen jullie battalion.

Iedereen gelijke kansen

Dat vergelijken zal ook een stuk meer zeggen dan het bij andere moderne shooters doet. De game wordt namelijk zo opgebouwd dat iedereen van dag 1 tot de laatste dezelfde mogelijkheden en vaardigheden heeft. Geen betere wapens, geen double-jump, geen killstreaks, puur en alleen gefocust op hoe goed jij bent in Battalion 1944. Dit zal het voor de beginnende speler leuker maken, maar de vraag is of het gebrek aan beloningen op den duur geen gebruikers gaat vervelen. Om te voorkomen dat spelers toch voordelen gaan proberen te behalen op minder geoorloofde wijzen, werkt Bulkhead nauw samen met meerdere anti-cheat-bedrijven om de beste en meest betrouwbare anti-cheat-software in de game te integreren.

 

Bekijk de Kickstarter-video van Battalion 1944:

Zoals in de video te zien is, zijn de producers naar Frankrijk afgereisd om bekende locaties als Sainte-Mère-Église van dichtbij te bekijken en deze nog beter in de game te kunnen weergeven. Dit toont aan dat dit project niet draait om de winst, maar om de pure liefde voor het genre. Het spat van deze jongens af dat zij deze games net zo missen als ieder ander en daarom willen wij als ToffeDingen hen graag steunen in hun campagne. Er zijn zoals gewoonlijk genoeg verschillende backer-rewards te kiezen, maar de belangrijkste zetten we hier even op een rij:

  • €17: PC download key, incl. Early Access via Steam (UITVERKOCHT)
  • €20: Zelfde als hierboven, maar dan niet uitverkocht
  • €29: Download key voor PS4 en XB1, bij de release
  • €33 (ToffeDingen-keuze): Steam/download key voor PC, PS4 en XB1 (Steamversie incl. Early Access), je naam in de credits van de game en een download van de soundtrack
  • Verder heb je vanaf €46 ook toegang tot early beta’s op PC en krijg je vanaf €65 memorabilia thuisgestuurd.

Al met al, is deze campagne het bekijken waard. En vind je dit project net zo tof als wij? Vergeet dan niet deze post te delen met je vrienden en mede-soldaten!

Ben je zelf net zo benieuwd naar hoe de game gaat worden? Heb jij nog leuke verhalen over de tijd dat je nog Medal Of Honor of Call Of Duty 2 speelde? Deel je mening met ons in de reacties!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *