Baumgartner vanuit de lucht

Published On 17 October, 2013 | By Sam |

14 oktober vorig jaar. Weet je het nog? Die Oostenrijkse waaghals Felix Baumgartner die vanaf 39km hoogte naar beneden sprong voor het project Red Bull Stratos. Tijdens zijn gewaagde sprong droeg hij een met camera’s gemonteerd pak om de ruimte reis zo goed mogelijk vast te leggen. Ongetwijfeld heb ook jij deze beelden gezien. Maar er zijn nu nieuwe beelden. Nieuwe beelden die het gevoel geven dat je de sprong zelf hebt gemaakt.

De beste Oostenrijker bereidde zich vorich jaar oktober voor op de hoogste parachutesprong ooit. Na vele malen uitstel voor deze recordpoging was het op 14 oktober dan eindelijk zo ver. Boven Roswell, New Mexico ging Baumgartner de lucht in en sprong vanaf een hoogte van 39km naar beneden. Duurt wel even voordat hij weer beneden is, zou je denken he? Maar binnen 10 minuten stonde stond de Oostenrijker gewoon weer met beide benen op de grond. Of hij tijdens zijn val doorhad dat hij met een dierlijke snelheid van 1357km/u naar beneden viel is nog maar de vraag.

Natuurlijk hebben we de spectaculaire beelden van deze sprong allemaal gezien. Maar er is meer! Er zijn voor de liefhebber namelijk nieuwe beelden van de sprong vrijgegeven. En, wauw, wat voor beelden! Met meer dan 35 camera’s, filmend vanuit verschillende standpunten zie je van dichtbij hoe Baumgartner minutenlang naar beneden tolt. Maar naast dat je de sprong van dichtbij bekijkt, zie je ook allerlei extra’s zoals de snelheid, hoogte, hartslag van Baumgartner en de G-krachten. Je ziet de sprong dus niet alleen, maar je voelt hem ook!

Wil je deze beelden en vele extra’s ook zien? Bekijk dan onderstaande video. Ben je benieuwd naar inside story van Felix Baumgartner klik dan hier.

Felix Baumgartner vanuit de lucht

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *