Beeldvoer: Kurzgesagt

Published On 8 January, 2014 | By Pim |

De titel vermoedt een foute carnavalshit. En dat zou ook eigenlijk best lekker zijn. Elke dag even in de polonaise is goed voor lichaam en geest. Paar rondjes door het huis en daarna gezellig aan de koffie. Maar nee, schijn bedriegt. Het is niet wat u en ik denken. Kurzgesagt is namelijk veel meer dan een foute carnavalsplaat. Een enthousiaste groep bewegingswetenschappers en animatievormgevers hebben de handen ineen geslagen om korte, informatieve video’s te maken over wetenschappelijke onderwerpen.

Tadaa. En daar kan ik me zeker even mee vermaken. En jullie ook. Ze maken  lastige maar interessante informatie leuk, mooi en behapbaar. Kurzgesagt vertelt je theorieën, kwesties en controverses uit de wetenschap die iedereen zou moeten weten én begrijpen.

De tijd is nu

Iets over het volgende beeldmateriaal: een geanimeerde historie en toekomst over de aarde. Strekking: we leven te weinig in het nu. Opstaan, werken, eten, bankhangen en slapen. Dit komt mij net iets te vaak voor. Soms heb je een kleine prikkeling nodig, een schop onder je kont of een heftig dieptepunt. Korte impulsen om weer te doen waar je echt behoefte aan hebt. Nieuwe energie. En energie, daar ga ik hard op. De dag plukken klinkt afgezaagd, maar is o zo waar.

De volgende video zal jullie verbazen. Doe er je voordeel mee!

De kip of het ei?

De eeuwenoude kwestie, want wat was er eerst. De heren van Kurzgesagt leggen het je hier graag uit.     Met andermaal vrolijke kleurtjes en fijne animaties.

Ga voor nog meer plezierig en leerzaam beeldmateriaal naar het YouTube-kanaal van de heren!

4.88 avg. rating (97% score) - 8 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

One Response to Beeldvoer: Kurzgesagt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *