Behoor jij tot de eerste kolonisten van Mars?

Published On 26 April, 2013 | By Tom |

Een droom. Daar begint het meestal mee. ‘Zou het mogelijk zijn dat…?‘ of ‘Hoe zou het zijn om…?‘ kan zomaar het startpunt zijn voor een complete revolutie. Dan blijkt ineens dat je niet van de Aarde valt wanneer je maar verder en verder de zee op gaat. Of dat vliegen niet alleen weggelegd is voor de dieren die daar een natuurlijke aanleg voor hebben. En nu ook de eerste menselijke voetstappen op de Maan te vinden zijn is het tijd voor de volgende uitdaging: Het koloniseren van Mars. En jij kan zomaar de eerste bewoner zijn!

Mars One

De mens zal over 10 jaar, we spreken april 2023, de eerste stappen op Mars zetten. Mars koloniseren zelfs, er is geen weg meer terug. Een one-way ticket zoals het zo mooi heet. En niet op de manier zoals we als westerlingen in Australië begonnen zijn. Al het gajes en gespuis die kant op sturen. Nee, de eerste groep zal uit mensen zoals jij en ik bestaan. 4 personen zullen de eerste groep vormen en elke twee jaar zullen er 4 volgen. Na Amerika, de Zuidpool en de Mount Everest is het nu de beurt aan de Rode Planeet. En ook dat gaat ons lukken!

De selectie voor de astronauten is inmiddels in volle gang. Op de Mars One website kun je tot 31 augustus 2013 een video insturen waarin je aangeeft waarom nou net jij tot de gelukkigen moet horen.

We are very excited about launching the selection program. Round One is where we open the doors to Mars for everyone on Earth. This is an international mission and it is very important for the project that anyone anywhere can ask themselves: Do I want this? Am I ready for this? If the answer is yes then we want to hear from you,” aldus Bas Lansdorp, co-founder van Mars One.

Werkelijk fantastisch vind ik het dat mensen hun dromen op deze manier proberen na te leven. Er daadwerkelijk voor de volle 100% voor durven gaan. Zelf zal ik niet tot de eerste groep pioniers behoren. Daarvoor vind ik het leven hier op Aarde veel te leuk. Met twee voeten stevig op de grond zal ik het in april 2013 allemaal aanschouwen. En meemaken hoe de mens opnieuw gigantische stappen maakt in het verwezenlijken van zijn dromen.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *