Better Call Saul voor je Breaking Bad-afkickverschijnselen!

Published On 15 October, 2015 | By Freek Keesen |

Heb jij sinds het aflopen van Breaking Bad ook van die afkickverschijnselen naar meer van dat soort awesome-ness? Better Call Saul!   -Zonder spoilers!-

Better Call wie?

Alweer anderhalf jaar geleden, september 2013, zende AMC de laatste aflevering van Breaking Bad uit. Sindsdien werd er gefluisterd over een spin-off van de serie met Saul Goodman, de strafrechtadvocaat die zelf ook niet helemaal fris is. De actuer van het personage, Bob Odenkirk, maakte de advocaat bekend en geliefd door zijn sluwheid met woorden; Saul Goodman was dé man om op te zoeken als je in zeer diepe shit zat.

Bob Odenkirk als Saul Goodman in Breaking Bad

Bob Odenkirk als Saul Goodman in Breaking Bad

Better Call Saul speelt zich af vóór Breaking Bad!

Na het zien van de eerste twee aflevering van Better Call Saul, kunnen we twee toffe mededelingen doen. Ten eerste begint de eerste aflevering met een flash forward (=blik in de toekomst), waarvan het doel nog onduidelijk is. – Dit is compleet in de stijl van Breaking Bad, waar de allereerste scène van de serie begon met het einde van de eerste aflevering. – Saul Goodman zit gedeprimeerd voor de tv te kijken naar zijn eigen tv-reclames. Daarna begint de serie echt en naar blijkt, speelt het zich af voordat hij Walter White ontmoet.

Ten tweede, we komen hierachter doordat je een ander personage ziet die elke Breaking Bad-fanaat bekend voor doet komen:

kale rus breaking bad better call saul

Het is Mike, de gestoorde goon! Mike is hier nog duidelijk niet in zijn criminele top (of ‘low’), want hij heeft nog maar een lullig baantje. En niet alleen Saul en Mike komen terug; Ook is er nog een ouwe bekende Mexicaan. Eentje die constant op ontploffen staat en het liefst zijn drugs van een groot mes snuift… weet je wel? 😉

Tof?

Better Call Saul wordt gemaakt door dezelfde producers als Breaking Bad en dat merk je heel goed; Je merkt het aan de stijl van de montages, de camera-posities, de stiltes en de personages. Tevens speelt het zich af in dezelfde wereld.

De eerste twee afleveringen doen vermoeden dat de nieuwe serie wat komischer wordt, wellicht doordat Bob Odenkirk naast acteur ook standup comedian is (zie hieronder). Een makkelijk babbelende advocaat is toch wat lichtvoetiger dan een sneue scheikundeleraar zonder gezag maar met kanker.

Als er meer referenties komen naar Breaking Bad en er wandelen af en toe oude personages het scherm binnen, dan worden alle oude Breaking Bad-fans, waaronder ik, zeker helemaal warm van Saul.

Better Call Saul wordt elke maandagavond uitgezonden op het Amerikaanse AMC. Natuurlijk kan je ook deze link even kopiëren: http://watch-tv-series.to/serie/better_call_saul

Better Call Saul Extra’s

Bob Odenkirk was bij Jimmy Kimmel te gast om te vertellen over zijn hoofdrol:

Lang interview met Bob Odenkirk over de nieuwe serie.

Bob Odenkirk begon zijn carrière, zoals velen, als standup-comedian:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *