Slimme bh voorkomt overgewicht?!

Published On 5 December, 2013 | By Wendy |

Veel vrouwen kennen het waarschijnlijk wel; je zit even niet zo lekker in je vel en grijpt naar een zak chips of een reep chocolade. Op een eenzame avond lepel je met gemak twee emmers Ben & Jerry’s leeg en ook de pot Nutella blijft niet onaangeroerd. Eten is een natuurlijke reactie op stress en depressie, dus dat is helemaal niet zo gek. Extra vervelend zijn alleen de kilootjes rond de heupen die je aan deze vreetbuien overhoudt. Gelukkig is daar dan nu een oplossing; de bh tegen emotie-eten!

Deze high-tech bh is ontwikkeld door Microsoft Research en meet je huidactiviteit, hartslag en het stressniveau door middel van sensoren. Deze voeren constant ECG (elektrocardiogram) uit en sturen de data via bluetooth naar een mobiele applicatie. Om de zes uur vraagt de applicatie hoe jij je voelt. Door dit antwoord te combineren met de data van de ECG kunnen momenten van stress gemakkelijk worden herkend.

Zodra de applicatie door heeft dat je stresslevel hoger wordt, krijg je een push(-up) bericht op je smartphone. Zo ben je direct op de hoogte van een naderende eet-kick en krijg je het advies om voor een gezonder alternatief te gaan.

schermbh

Helaas moeten de sensoren in de bh om de vier uur worden opgeladen. En welke vrouw heeft daar nu zin in; zes keer per dag haar bh verwisselen? Ik in elk geval niet! Het is natuurlijk ook maar de vraag of we door deze bh daadwerkelijk minder gaan eten. Maar we zijn ons in elk geval wel veel bewuster van ons eetgedrag. Hoe denk jij over deze pientere bustehouder?

5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *