Blut door impulsaankopen? Ibag helpt!

Published On 11 March, 2014 | By Wendy |

Impulsaankopen, mijn kast hangt er vol mee. Wanneer mijn salaris is gestort ren ik direct naar mijn favoriete kledingwinkel om mijn zuurverdiende centen uit te geven. Als ik niets kan vinden, dan koop ik toch maar gewoon iets. Want kleding heb ik dus écht nog niet genoeg. Deze zogeheten impulsaankopen zijn eigenlijk strondvervelend, ze maken je blut. Gelukkig is daar onze redder in nood; Ibag.

Deze handtas van Finder.com.au is de oplossing voor vrouwen die net als ik veel te veel geld uitgeven zonder daar eerst goed over na te denken. Ibag zit boordevol technologie en wordt aangedreven door het besturingssysteem Arduino. Maar hoe werkt dat dan? Sensoren registreren hoe vaak jij je portemonnee uit de tas haalt. Kom je in de buurt van je favoriete winkel of is het jouw favoriete shop-tijdstip? Dan sluit de tas zich automatisch en gaan er lampjes branden. Besluit je op deze momenten tóch je tas te openen? Dan verzendt deze een sms naar een van je beste vrienden. Hopelijk kunnen zij jou vervolgens van het shoppen weerhouden.

Deze slimme handtas is een publiciteitsstunt van het Australische finder.com.au. Met de Ibag wil de organisatie mensen waarschuwen voor de gevaren van kredietschulden. Bij genoeg animo wordt de tas echt geproduceerd, hij gaat dan rond de 150 euro kosten. Zeg, wie van jullie heeft eigenlijk zo’n Ibag nodig? Mij zou hij in elk geval niet mistaan! En laat die tas dat berichtje maar naar mijn moeder verzenden.. 😉

 

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *