Boer zoekt vrouw

Published On 23 October, 2015 | By Marjolein Hartgerink |

Zondagavond, half 9, Nederland 1.. Met mij nog zo’n 4 miljoen andere Nederlands die gekeken hebben naar de dagdates bij boer zoekt vrouw. Een programma kan goed scoren, oke. Maar meer dan 4 miljoen kijkers? Dan doe je echt wel iets heel erg goed. 

formcartoon_7650_7296e55c3a08d3aca12a74096c93e7c3b5378f5f

Waarom is boer zoekt vrouw zo leuk?
Wat maakt het nou eigenlijk zo leuk? Ik zit het me elke keer weer af te vragen. De boeren zijn leuk, de boerderijen waar ze wonen ook (vooral als het hele huis nog zo ouderwets is ingericht en Yvon Jaspers weer eens mee eet..) en de vrouwen zijn leuk. De onhandigheid van sommige boeren is stiekem ook leuk om naar te kijken, net als de schattigheid. Of gewoon zoals Marc Marie Huijbregts in De Wereld Draait Door zei: “Je kan zondagavond gewoon heerlijk boer zoekt vrouw kijken, en dan zie je dat zij óók problemen hebben”.

Kippen
Zeker de boeren voegen écht iets toe, die maken het programma eigenlijk. Boer Geert heeft na een paar afleveringen zelfs al zijn eigen Facebook pagina. Wat wil je ook, na al zijn uitspraken (onder andere over vrouwen ruiken én proeven, uit het voorstukje bleek dat hij de volgende aflevering waarschijnlijk de daad bij het woord gaat voegen..) kon dit niet lang meer duren. Maar hij is lang niet de enige, boer Johan van een paar seizoenen terug heeft ook een pagina op Facebook. Daarop heeft hij deze week iets verteld over zijn kippen, die hij Johaan en Johen heeft genoemd. Vond het persoonlijk behoorlijk geniaal bedacht. 

Voorspellingen en appjes
Waarom zoveel Nederlanders boer zoekt vrouw kijken, ik weet het niet. Wanneer ik kijk, bespreek ik altijd op Whatsapp wat er gebeurt, wie er raar doet, wie er waarschijnlijk af gaat vallen en wie er so-wie-so doorgaat omdat ze zo goed bij de boer past. Bij de keuzemomenten gaan die voorspellingen altijd wel een keer de mist in, waarop er verontwaardigde appjes binnenkomen in de trant van: “Waaaat? Waarom gaat zij niet door? Zij was suuuperleuk”. Of: “Huh, hoezo gaat zij door? Zij praatte toch teveel?”. Maar uiteraard ook (wanneer wij het eens zijn met de keuze van de boer, voor zover wij daar ook maar iets over te zeggen hebben dan..): “JAAAAAA ZIJ IS LEUK!!! GOEDZOO!”

En als je nou niet kijkt? 
Natuurlijk kan het zijn dat jij bij die 12 (of 13, ook goed) miljoen Nederlands hoort die boer zoekt vrouw niet kijkt. Dan heb je het waarschijnlijk zwaar op verjaardagen en visites, want de kans is groot dat boer zoekt vrouw een van de onderwerpen van gesprek is.. Het ís natuurlijk ook leuk om te bespreken. Welke vrouw wordt gekozen? Zouden ze bij elkaar blijven/trouwen/kinderen krijgen? Zouden ze echt verliefd worden tijdens de logeerweek/vakantie? En passen ze wel goed bij elkaar? Iedereen heeft er zijn mening over, en dat mag. De keuze is geheel aan de boer, gelukkig maar. En mocht je nou niet kijken, gespreksonderwerpen kan je gelukkig altijd zelf veranderen in iets waar je wél over mee kan praten.

foto (5)

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hoi! Ik ben Marjolein, studente psychologie en liefde voor gezelligheid. Ook liefde voor thee (heel veel thee!), muziek, vrienden, chocola, pantoffels en verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *