Box animation; een toffe video met compositing en match moving

Published On 9 May, 2012 | By Sebastian |

Recentelijk toen ik random op het internet aan het rondsurfen was kwam ik deze super toffe video tegen:

De video is inmiddels twee jaar oud maar doet zeker niet onder voor de special effects van vandaag de dag.

Jordan Clarke – Box Animation

Jordan Clarke is de maker van deze korte video en studeerde destijds aan de Vancouver Film School. Na een periode bij MTV Canada gewerkt te hebben, is hij als designer bij Commongood.tv aan de slag gegaan. “Box Animation” zit vol technische hoogstandjes als compositing en match moving die het tot een aangenaam geheel maken dat maar moeilijk te herhalen is.

Een Deense telecomprovider vond de video blijkbaar zo tof dat ze dat wel probeerden en er hun eigen versie van maakten het idee jatten voor een reclamespot op de Deense tv, alleen dan half zo goed:

Dezelfde techniek in mainstream film

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst Waking Life van Richard Linklater zag. Niet alleen het acteerwerk en het thema van de film waren goed, wat vooral indruk op me maakte was de combinatie van film en animatie die je door de hele film terug vindt. Linklater gebruikte dezelfde techniek, compositing, 5 jaar later nog eens voor de eveneens erg goede film A Scanner Darkly.

Compositing

Compositing is een techniek waarin je beelden uit verschillende bronnen combineert tot één beeld.

De definitie van wikipedia is als volgt:

Compositing is the combining of visual elements from separate sources into single images, often to create the illusion that all those elements are parts of the same scene.

Maar laat Jordan Clarke het vooral zelf uitleggen:

Match moving

Een andere techniek die hier gebruikt wordt is matchmoving:

In cinematographymatch moving is a visual-effects, cinematic techniques that allows the insertion of computer graphics into live-action footage with correct position, scale, orientation, and motion relative to the photographed objects in the shot.

In een wereld waarin technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen is het best verfrissend om te zien dat het 2 jaar oude werk van Jordan Clarke vandaag de dag nog steeds mee kan. Supertof!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *