Brandweerman krijgt volledig nieuw gezicht

Published On 17 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Een Amerikaanse brandweerman, Patrick Hardison, is jaren geleden tijdens een brand zijn gezicht ‘verloren’. Zijn neus, oren en lippen zijn grotendeels verloren gegaan tijdens het ongeluk. Gelukkig kreeg hij dit jaar een nieuw gezicht.

Gelukkig biedt de hedendaagse technologie een geweldige mogelijkheid: een gezichtstransplantatie. Hierbij moet je wel bedenken dat er iemand op de wereld moet rondlopen die zijn gehele gezicht na overlijden af wil staan aan een ander. Een paar maanden geleden werd die ene persoon ‘gevonden’. Een man die omgekomen is tijdens een motorongeluk zou zijn gezicht doneren aan de brandweerman. Dat heeft zijn moeder bepaald, ze vertelde dat hij graag brandweerman wilde worden, en dat het daarom gepast was zijn gezicht een nieuw leven te geven.

Hoe doen ze dat dan? In feiten strippen ze het complete gezicht, inclusief een stuk van de hals, van de overleden motorrijder. Vervolgens doen ze hetzelfde bij het gezicht van de brandweerman. En daarna zetten ze het gezicht van de motorrijder op de schedel van de brandweerman. Inclusief kraakbeen. Dat is iets wat niet zomaar gedaan is, nee het duurde 100 artsen zo’n 26 uur om de transplantatie te voltooien. Een animatie van de operatie:


Het is heel bijzonder dat dit kan. Eigenlijk is het een soort blik in de toekomst, wat over 100 jaar allemaal wel niet mogelijk is.

Zou jij jouw gezicht doneren aan iemand die verminkt is en geen eigen gezicht meer heeft?

Bekijk het complete verhaal van Patrick Hardison hier:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *