Breek het podium af!

Published On 20 July, 2012 | By Sebastian |

Ik steek mijn liefde voor concerten en festivals niet onder stoelen of banken. Als ik zelf niet aan het werk ben als dj bezoek ik graag anderen die hun muziek op het podium ten gehore brengen. Regelmatig vind je mij dus bij een poppodium, club of festival. Soms gebeuren daar rare dingen op het podium.

T.Raumschmiere

Nu is het in de punk scene redelijk gebruikelijk dat artiesten het podium trashen. Het gebeurt echter niet alleen in de punk scene. Één van de eerste ervaringen die ik had met artiesten die amok gaan op het podium was bij een concert van T.Raumschmiere. Je weet wel, die ene van Monstertruckdriver. Marco Haas (T.Raumschmiere) ging tijdens het concert compleet los op het podium, terwijl hij op de tafel met apparatuur stond sloeg hij zijn midi-controller kapot en gooide hem vervolgens het publiek in alsof hij drumsticks het publiek in gooide. Het publiek vond het fantastisch.

Dj Harvey

Af en toe kom je zelfs een DJ tegen die het nodig vind een statement te maken. Dj Harvey bijvoorbeeld, die overigens binnenkort op de summer closing party van Trouw staat, waar we eerder al over schreven.

Crystal Castles

In de electronische muziek scene met een punkrandje is het blijkbaar populair om de boel af te breken. Niet alleen T.Raumschmiere kan er wat van ook Crystal Castles is niet vies van een partijtje afbreken, getuige deze opname uit 2008 van een show van hun in Las Vegas:

Cid Cudi

Ook in de hiphop kunnen ze er wat van. Tijdens een concert van Buiten Westen een paar jaar terug stonden er ineens honderden mensen op het podium. De security wist zich geen raad met al die mensen en je kon de paniek duidelijk van hun aflezen. Al die mensen lieten het podium gelukkig heel. Iets wat niet gezegd kan worden van Kid Cudi, die het nodig vond het podium te trashen nadat de organisatie hem verteld had dat hij eerder moest stoppen:

“I did it for the fans!” was zijn verdediging.

Nirvana

Al deze artiesten kunnen natuurlijk niet tippen aan de moeder van rock ‘n roll, Nirvana. Misschien wel de bekendste trashing ooit:

Foo Fighters

Dave Grohl (bekend van Nirvana) staat echter ook wel eens anders op het podium:

Dat het maar even duidelijk wie de baas is.

De kosten van deze trashings zullen ongetwijfeld niet gering zijn. Van Harvey weet ik bijvoorbeeld dat hij zijn fee opgegeven heeft en alle kosten netjes betaald heeft.

Je moet maar zo bedenken het is altijd nog goedkoper dan een avondje champagne!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *