Buitenluchtig – de artiest op zijn puurst

Published On 17 July, 2014 | By Freek Keesen |

Muzikant zijn is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, kijk maar naar Ke$ha. Je stem opnemen in tien lagen, autotune en overdreven kleurencorrectie maken muziek videoclips meer een kwestie van genoeg geld investeren dan van werkelijk talent. Laten we dat even helemaal terugdraaien: Buitenluchtig.

Buitenluchtig is een reeks van opgenomen live sessies in de…jup, buitenlucht. Artiesten vanuit diverse genres tonen hun kunsten op zijn puurst, zonder modificeringen. En dan blijkt wel dat organisator Al Hajem oor heeft voor kwaliteit! Al Hajem is zelf filmmaker en fotograaf en is al tijden naam aan het maken met gekke en stilistische muziek videoclips. Zo focussen de muzikanten zich op hun muziek en Al zorgt ervoor dat het er zo gelikt uitziet, dat het lijkt alsof het is aangevallen door Lickitung (van Pokémon).

buitenluchtig1 buitenluchtig2

Ondertussen zijn er al vijf afleveringen geweest. Een aantal artiesten komen uit Arnhem, een stad zo shitty dat het geen raadsel is waarom er zulke goeie kunst en muziek vandaan komt; Art never comes from happiness. Maar verder is er geen streep te trekken op de selectie, behalve dan dat het eerlijke, bescheiden artiesten zijn. Namen die voorbij kwamen zijn Benjamin T & Andrej Bragin (van reggaeband The Leeways), Faarjam en Remco Jacobs.

buitenluchtig4 buitenluchtig3

Laten we echter beginnen met de laatste aflevering met Djamel de Rijmfee en begeleiding. Deze jongen, opgegroeid in Maastricht en wonend in Arnhem, vertelt over zijn verhalen als schoonmaker. Dat klinkt niet heel spannend, of wel? Ik daag je uit om deze Buitenluchtig sessie te bekijken. Wedden dat hij je beet pakt en meesleurt in zijn verhaal? Wedden dat je in dit verhaal de essentie gaat zien van waarom de mens zo bedorven is? Nog erger bedorven dan de scheit die Djamel moest opruimen.

Buitenluchtig # 5 | Djamel de Rijmfee feat. Jaap & Joey – Sanitaire Superheld

Bekijk meer Buitenluchtige sessies!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *