Child of the 90s – Internet Explorer reclame

Published On 25 January, 2013 | By Ming |

Zo’n jaartje of 17 geleden kwam ik voor het eerst in aanmerking met het internet en met Internet Explorer. Maar het internet was niet het internet zoals we die nu kennen. Vroeger moest je namelijk inbellen op je provider via een 28k of 56k modem, als je in de jaren 80 of daarvoor bent geboren weet je precies waar ik het over heb en wat voor geluid er bij komt kijken. Een foto downloaden in die tijd ging zelfs al niet van harte, laat staan het (legaal) downloaden van films, muziek en complete besturingssystemen.

Het browsen op het internet gebeurde in mijn geval met Netscape en later met Internet Explorer. Met de nieuwe reclame van Microsoft genaamd “Child of the 90s” willen ze laatstgenoemde browser weer nieuw leven inblazen. Niet zozeer zoals veel merken het aanpakken door te concentreren op de toekomst maar juist op het nostalgische element van Internet Explorer.

Dat Internet Explorer allang niet meer de meest populaire browser is (helemaal niet als je een webdeveloper bent) weten ze zelf ook heel goed. Heel toepasselijk heet hun campagne pagina daarom ook “The Browser You Loved To Hate”.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf een onwijs Apple fan ben en al jaren een trouwe Apple gebruiker. Zet een Windows computer voor me neer en mijn productiviteit zou met 100% achteruit gaan. Met Internet Explorer heb ik daarom niet zoveel te maken (behalve als ik een website heb ontwikkeld en de enige browser waar hij het niet goed in doet Internet Explorer is). Maar ik zal nooit, maar dan ook nooit vergeten dat de browser die ik in de jaren 90 het meest gebruikte Internet Explorer is.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *