Coole kussens met je eigen T-shirt

Published On 21 February, 2014 | By Caitlyn |

Maak van je oude T-shirts nieuwe kussenslopen. Het is altijd moeilijk om afstand te doen van oude kleding. Soms passen ze simpelweg niet meer, vaak zijn de oksels vergeeld of zitten er gaten onder de oksels. Je kan ze ook recyclen door ze te veranderen in een kussensloop. Dat doe je zo!

Ik kan moeilijk afstand doen van mijn kleding. Ik vind de print nog heel mooi of het heeft emotionele waarde. Helaas kan ik het echt niet meer aan. Dit shirt kon ik niet weggooien, kon het namelijk niet over mijn hart verkrijgen. Er moest toch iets anders zijn dan weggooien. Tijdens mijn Pinterest-avonturen kwam ik op het idee het shirt te gebruiken om een nieuwe kussensloop van te maken. In drie simpele stappen heb jij nieuwe kussens die simpel zijn en origineel.

1. Meet de grootte van het kussen op.

De kussenhoes moet simpel weg om het kussen passen. Is het shirt een maatje S, dan kan je al raden dat het niet om een 50 bij 50 kussen past. Een maatje M past gemakkelijk om een 30 bij 30 kussen en zelfs nog om een 40 bij 40.

2. Teken de afmetingen heel licht op het t-shirt.

Om nou meteen met naald en draad aan de gang te gaan is niet the way to go. Zodra je de afmetingen op het shirt hebt getekend, heb je een richtlijn.

3. Naai de kussensloop in elkaar.

Je kan de schaar zetten in je favoriete shirt, maar zelf heb ik dat niet gedaan. Gaat het namelijk fout met naaien of waren de afmetingen niet correct, dan kan je de stiksels er altijd nog uithalen en opnieuw beginnen. Ben je zeker van je zaak? Dan kan je makkelijk de schaar erin zetten. Heb je drie van de vier kanten gedaan, dan is het slim om de kussensloop al om het kussen te doen. Zo kan je de vierde kant makkelijker dichtnaaien. Natuurlijk kan je er ook een rits inzetten, maar dat vereist serieuze naaiskills of een handige moeder of oma. Als de vierde kant helemaal goed vast zit, dan ben je klaar. Je hebt net je shirt gerecycled tot een kussensloop.

Zelf moest ik het natuurlijk ook proberen dus ik heb net zo’n 4 keer in mijn vingers geprikt met een naald. Het resultaat mag er zijn en ik hoef geen afscheid te nemen van een van mijn favoriete shirts. Hieronder mijn resultaat.

1899882_619869081419518_344097624_n

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *