CROWN Low-Bow: revolutie in hockeysticks

Published On 22 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

De CROWN Low-Bow: een welkome revolutie in hockeysticks

​​

​Waar er lange tijd alleen maar geïnvesteerd is in nieuwe, lichtere en snellere voetbalschoenen, is het tijd dat de hockeysport ook een revolutie ondergaat. Deze revolutie willen ze bij het Britse CROWN Hockey teweegbrengen met de nieuwste en meest geavanceerde hockeystick ooit: de CROWN Low-Bow.

​De Low-Bow is de Mercedes onder de hockeysticks. Het is een stick waar jaren en jaren aan ontwikkeling en onderzoek in zit, uitgevoerd door drie jongens uit Groot-Brittannië die zelf al jarenlang hockeyen. Zij vertellen op hun Kickstarterpagina dat zij zich ergeren aan het gebrek aan innovatie in de hockeysport en hopen met hun geëvolueerde hockeystick een beweging op gang te brengen in de hockeywereld.

Oude hockeysticks

hockeysticks crown low bow

Het probleem met veel oude hockeysticks is de trilling die de bal veroorzaakt. Het is regelmatig zeer oncomfortabel om de stick vast te houden wanneer er hard geslagen wordt. Dit kan afleidend werken en het is niet de bedoeling dat je stick te tegenhoudt om te willen scoren.

Verder wordt ons op de pagina uitgelegd dat hockeysticks al te lang op dezelfde manier gefabriceerd worden. De producenten van CROWN zijn het zat dat 90% van de hockeysticks in Azië geproduceerd worden, waar veel meer focus gelegd wordt op de kosten laag houden dan op innovatie en kwaliteit. Het is de missie van CROWN Hockey om hier verandering in te brengen.

De Low-Bow

Met de Low-Bow’s hoge kwaliteit carbon en unieke structuur beweren de fabricanten dat de kwaliteit direct te voelen is wanneer je de stick ziet en in de hand neemt.

hockeysticks crown low bow

Het is indrukwekkend om te lezen waar deze hoogwaardige materialen vandaan komen. CROWN Hockey is namelijk de samenwerking aangegaan met een producent van Britse Formule 1-auto’s om hun nieuwste stick te kunnen vervaardigen. Hierdoor hebben ze om een kern van ruimtevaart-kwaliteit foam heen, een zeer solide laag carbonfiber gegoten. Dezelfde kwaliteit carbon waarin Formule 1-coureur Daniel Ricciardo regelmatig de 300km/u aantikt. Om te zeggen dat dit de Mercedes onder de hockeysticks is, doet het misschien iets tekort. De Low-Bow is namelijk de Formule 1-bolide onder de hockeysticks.

CROWN Hockey ♥ Kickstarter

hockeysticks crown low bow

Dit is niet de eerste keer dat CROWN Hockey geld probeert op te halen via Kickstarter. Hun eerste lijn, de CROWN First Range hockeysticks, hebben ze ook gerealiseerd via het crowdfundingplatform. Het is hen toendertijd gelukt om in twee maanden ruim 4000 Britse Pond op te halen en hun merk officieel op te richten.

Deze actie loopt nog 9 dagen en mist op dit moment nog ruim 19.000 Pond. Een ideaal moment om HIER de Kickstarterpagina te bekijken en wellicht in de toekomst van de hockeysport te investeren!

Hockey(st)er of niet, wat vind jij van dit plan? Denk je dat het de jongens van CROWN weer gaat lukken om hun doel te halen? Laat het weten in de reacties!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *