CST-01: ‘s Werelds dunste horloge

Published On 17 January, 2013 | By Tom |

Slechts 0,8 mm dik. Gelukkig zijn de looks dik in orde waardoor je er naar wilt blijven kijken want met zijn 12 gram heb je niet eens door dat je hem om je pols hebt. Eigenlijk is het ook niet meer dan een tijdsweergave geïntegreerd in een stukje RVS. Waar ik het over heb? Het geweldige CST-01 horloge van Central Standard Timing. Met recht kunnen we dit prototype ‘s werelds dunste horloge noemen!

Alles aan de CST-01 moet functioneel en stijlvol zijn. Het enige wat we nodig hebben om te weten hoe laat het is is dan ook een tijdsweergave. Al het overige is niet belangrijk. Geen knopjes, geen druktoetsen, geen batterijen, nee niets van dat alles! Niks leidt ons af van waar het werkelijk om gaat. De CST-01, een geweldig initiatief!

Voor het weergeven van de tijd maakt het horloge gebruik van een E Ink display. Het instellen en opladen van de CST-01 is gebeurt aan een extern oplaadstation. In slechts 10 minuten is je horloge opgeladen waarna je weer een maand bij de tijd bent. De batterij (een MEC) bevat geen giftige chemicaliën of zware metalen en is dus niet (lees minder) slecht voor mens en milieu.

Hoewel de CST-01 nog niet op de markt is kan je al wel een kleine donatie doen (crowdfunding is hot!) om hem verder te ontwikkelen. Wanneer het concept je aanspreekt en je wat diepere zakken hebt dan kan je natuurlijk ook een verkapte pre-order doen. Dan ben jij in ieder geval zeker van één (of twee!) van dit soort pareltjes!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *