Curling, maar dan wél leuk.

Published On 20 February, 2014 | By Stephanie |

Het zal geen mens ontgaan zijn dat de godganse wereld zich de afgelopen anderhalve week opnieuw heeft ondergedompeld in een sportevenement van orgastische proporties: de Olympische Winterspelen in Sotsji. Het  is de 22ste ultieme winterse titanenstrijd tussen 88 landen, meer dan 2800 atleten, in 15 disciplines. En dat alles in een land waar niemand dood gevonden wil worden.

Mocht de lezer na een dergelijke opening alvast met zijn hoofd op zijn of haar bureau zijn gaan slaan vanwege de gegronde angst dat ook ToffeDingen.com vervuild zal worden met de uitgekauwde LGBT rights-discussie: VREES NIET! ToffeDingen is een vredige webstek, gevrijwaard van politiek geneuzel en nare machtsspelletjes. Ook zal hier niet worden ingehaakt op de Nederlandse hegemonie op het langebaanschaatsen en hoe we dat als Nederlanders al dan niet zouden moeten vieren (Moeten we juichen of janken? Sowieso Willem-Alexander afzeiken. En wat te denken van die lullige fietsen en mutsen?). Nein, niets van dat alles.

Sport als activiteit en de Olympische Spelen als evenement zijn namelijk hemels, fantastisch, extatisch, gewoonweg het allertofste dingetje in het hele universum én daarbuiten. Zelf zit ik al sinds 7 februari in quarantaine in een veredelde blokhut in Manchester en leef ik onder een strikt regime van 12 uur per dag sport kijken, chips eten, Redbull drinken en af en toe naar de WC lopen  – met een karig NOS-streampje op de iPad om maar niet de derde sprong van de flamboyante Chinese (een contradictio in terminis, I know) Xu Mengtao op de Aerials te hoeven missen.

Er is echter één sport die: (a) niemand écht snapt (WTF is de tactiek?!!?), (b) zó slaapverwekkend is dat je bijna geneigd bent om er de brui aan te geven en naar buiten te gaan, en (c) alleen beoefend wordt door vrouwen die lijken op je moeder en haar vriendinnen die óók in de overgang zijn. Je raadt het al: CURLING. Er worden geen krachten gemeten, heel slim en/of snel hoef je er ook niet voor te zijn en tot overmaat van ramp draagt ook niemand een strak pakje. Kortom, door curling zou je bijna gaan wensen dat de Olympische Spelen aan de andere kant van de wereld waren en je de volgende dag alleen maar de samenvattingen zou hoeven kijken.

Gelukkig is daar David Attenborough, onze Held in Bange Dagen. Hij is de vermaarde Engelse radioman en natuurkenner waarvan je stiekem wenst dat het je opa was. Met een goede dosis humor en oog voort detail slaagt hij erin om zelfs curling draaglijk te maken en misschien zelfs naar een hoger niveau te tillen. Kijk, en geniet.

4.33 avg. rating (89% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mijn naam is Stephanie. Notoire langstudeerder, nieuwsjunkie en politiek beest. Daarnaast verslind ik alles op het gebied van Beyoncé, Miley Cyrus, sport en gadgets en besteed ik dagelijks luttele uurtjes op de bekende sog-sites. Je kunt me altijd wakker maken voor een BigMac, de nieuwe CD van Miguel of een fijn dansje op een evenzo fijn feestje. Ik probeer jullie vanaf nu minimaal wekelijks te voorzien van sappige stukjes over de Tofste Dingen op dees’ Aard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *