Daklozen helpen is hot!

Published On 13 November, 2013 | By Sam |

Stel je voor: Je bent sinds 2 jaar werkloos en mag kiezen tussen 100 dollar of een  laptop met daarbij gratis programmeer lessen. Of een ander voorbeeld. Je bent al jaren dakloos en je wordt gevraagd of je een uiterlijke transformatie wilt ondergaan. Twee voorbeelden van hulpacties die afgelopen tijd in Amerika zijn geweest. We kunnen wel zeggen dat het helpen van daklozen in Amerika helemaal hot is. 

Patrick McConlogue, een 23 jarige computerprogrammeur liep dagelijks langs de welbekende New Yorkse zwervers. Op een dag besloot hij om de zwerver die al maanden zijn aandacht trok eens aan te spreken. Deze zwerver, luisterend naar de naam Joe, kreeg vervolgens van McConloque de keuze tussen twee opties:

Of ik kom morgen terug en geef je $100,- of ik kom morgen terug en leer je programmeren?

Verassend genoeg koos Joe niet voor het geld maar voor de programmeerlessen. En zoals McConlogue beloofde kwam hij de volgende dag terug met een laptop en drie studieboeken. Dag in dag uit ging de programmeur dagelijks langs de New Yorkse zwerver om hem een uurtje te helpen, om zo samen een app te bouwen. Een app die berekent hoeveel CO2 je als consument uitstoot en je tips geeft om milieuvriendelijker te leven. Ondertussen krijgt Leo al twee maanden les, en is volgens McConlogue een talentvolle programmeur die na de ontwikkeling van deze app zeker een baan zal vinden!

Maar dit is niet de enige poging om daklozen te helpen. Zo werd de 54 jarige veteraan Jim Wolf getransformeerd tot een nette zakenman. Jim, die al decennia lang dakloos was en een alcoholprobleem werd gevraagd om mee te doen aan de make-over. En natuurlijk zei hij daar geen nee tegen.

Dit hele van-daklozen-tot-zakenman-transformatie-proces werd gefilmd door de Amerikaan Robb Bliss en op Youtube gezet. Wereldwijd is het filmpje nu al meer dan 12,9 miljoen keer bekeken en is een echte virale hit geworden.

Wat er gebeurd is met Wolf na het filmpje? Meer respect, een woning een deelname aan de anonieme alcoholisten en natuurlijk een wereldwijde bekendheid!

Twee prachtige voorbeelden van mensen met het hart op de goede plek. Ben jij de volgende?

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *