De 10 tofste dingen voor 2016 (deel 1)

Published On 26 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

In de filmwereld noemen ze het awards season, bij de NS noemen ze het een ramp, Piet Paulusma noemt het winter maar online heet het “lijstjesseizoen”. De maanden december en januari zijn onlosmakelijk verbonden met terugblikkende en vooruitziende lijsten waar allerlei onderwerpen uitgebreid in worden besproken. Zo ook bij ToffeDingen. Want alleen op die manier weet je zeker dat je ook dit komende jaar als eerste op de hoogte bent van alle dingen die je moet weten. Of nouja, misschien niet ​moet​ weten. Maar wil weten. En dat is af en toe net zo belangrijk toch? Lees hier deel 1 van onze 10 tofste dingen voor 2016!

1. The X-Files komt terug

De 10 tofste dingen voor 2016

 

​David Duchovny had na zeven seizoenen als Hank Moody genoeg drank en schaars(/niet) geklede vrouwen gezien en besloot zich te gaan richten op een muziekcarrière. Althans, dat dachten wij. In de tussentijd heeft Duchovny contact gehad met regisseur Chris Carter en nadat hoofdrolspeelster Gillian Anderson ook weer on board was, kwam het nieuws langzaam uit dat 23 jaar na het eerste seizoen en ook al weer 14 jaar sinds het laatste, The X-Files terugkomt voor een tiende seizoen. De serie, die in zijn eerste leven 93(!) awards binnen sleepte, begint komende donderdag 28 januari in Nederland. The “New” X-Files is vanaf dan elke donderdag vanaf 22:00 uur te zien op FOX.

​Bekijk hier al vast de trailer van het nieuwe seizoen:

2. Denim mag gewoon in 2016

De 10 tofste dingen voor 2016

 

​Goed nieuws: denim is niet meer alleen voor stoere dames of luie heren. Vanaf komende lente is denim helemaal hot. Of cool, aangezien “hot weather denim”, denimkleding die beter ademt en dus geschikter is voor warmere dagen, dé revolutie van 2016 moet gaan worden. Sinds de opkomst van skinny jeans, worn jeans, de ondergang van jean shorts en de verscheidenheid van kleuren waarin je denim kan krijgen zijn jeans en denim in het algemeen een allemansvriend geworden en daarom verdient deze modetrend een plaatsje in de tofste dingen voor 2016.

3. Twee nieuwe iPhones

 

de 10 tofste dingen voor 2016

​​​Naast de nieuwe “gewone” iPhone die voor dit jaar gepland staat, ​wordt er ook een budget-vriendelijker model verwacht. Voordat de iPhone 7 aan het publiek getoond wordt, is namelijk de verwachting dat de iPhone 5SE gelanceerd gaat worden. Deze uitgebreidere iPhone 5S heeft een moderner, iets gebogen beeldscherm en een snellere processor. Het feit dat het beeldscherm waarschijnlijk iets gebogen is, zoals dat bij de iPhone 6(S) ook is, geeft een kleine hint over hoe het apparaat er uit gaat zien, maar dat is dan ook alles waar we op af kunnen gaan. In typische Apple-stijl wordt alles geheimgehouden tot de lancering. Die lancering zou overigens over twee maanden al plaats kunnen vinden, aangezien verwacht wordt dat Apple in maart nieuwe producten zal presenteren. De verwachte prijs van de iPhone 5SE ligt tussen de 450 en 550 euro en hij zal worden geleverd in een 16GB en 64GB uitvoering.

​4. Doei Facebook, hallo Snapchat

de 10 tofste dingen voor 2016

 

​Dit moet dan toch het jaar gaan worden waarin Facebook het officieel gaat afleggen tegen Snapchat. Met alle nieuwe functies die de laatste tijd aan Snapchat toegevoegd worden en gezien de trend dat steeds meer zeer populaire bedrijven zoals BALR., Nike’s Air Jordan en Heineken gebruik maken van de mobiele app, valt vrij zeker te zeggen dat 2016 het jaar wordt waarin Facebook vaste klanten gaat kwijtraken aan de fotosharing-app. Er gaan zelfs verhalen rond dat het vanaf dit jaar mogelijk wordt om producten die je op een Snap van een bedrijf ziet, met één druk op de knop meteen te bestellen en te laten bezorgen. Gemak dient de mens. Ook bij Snapchat. Dan vraag ik me alleen af tot hoe laat Heineken bezorgt…

5. Dit ga je aandoen naar festivals in 2016

De 10 tofste dingen voor 2016

 

En zoals elk jaar zijn er weer genoeg festivals die op je Snapchat voorbij zullen komen. Of je nou liever bij Rammstein op Pinkpop of bij de top van de EDM bij Tomorrowland staat; dit zijn bij festivals de tofste dingen voor 2016.

​Vrouwen:

– Maxi-jurken. Lekker makkelijk, comfortabel en bovenal sexy. Aanrader. Maxi-jurken hoeven niet duur te zijn en je kan ze altijd nog naar genoeg andere gelegenheden aan.

– Hippe tuinbroeken en jumpsuits. Nogmaals, niet te ingewikkeld, maar des te effectiever. Met een paar hippe pumps of mooie sandalen komen deze outfits nog beter tot hun recht.

Mannen:

​- Nog meer dan de dames: hou het simpel. Een simpele singlet of tanktop zal genoeg zijn. Combineer die met wat tropische of juist basic shirts en je bent gegarandeerd de man, of je nou kan dansen of niet.

– Daaronder komen dit jaar skinny jeans. Gelukkig komen mannen er tegenwoordig net zo goed mee weg als de vrouwen en als er wat gedanst gaat worden, is het wel zo handig als je broek niet in de weg zit.
Kortom: ook op festivals is denim een hit dit jaar. Hou het daaromheen simpel. Maar iedereen staat natuurlijk altijd vrij om juist lekker op te vallen met hun outfits!

 

Deel 2 van de tofste dingen voor 2016 lees je hier!

 

Wat vind jij van deze trends en items? Verheug jij je op de nieuwe iPhone of ga je juist helemaal geen denim dragen dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *