De 10 tofste dingen voor 2016 (deel 2)

Published On 27 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

​In de filmwereld noemen ze het awards season, bij de NS noemen ze het een ramp, Piet Paulusma noemt het winter maar online heet het “lijstjesseizoen”. De maanden december en januari zijn onlosmakelijk verbonden met terugblikkende en vooruitziende lijsten waar allerlei onderwerpen uitgebreid in worden besproken. Zo ook bij Toffe Dingen. Want alleen op die manier weet je zeker dat je ook dit komende jaar weer als eerste op de hoogte bent van alle dingen die je moet hebben. Of nouja, misschien niet ​moet​ hebben. Maar wil hebben. En dat is af en toe net zo belangrijk toch? Lees hier deel 2 van onze 10 tofste dingen voor 2016!

Psst… Deel 1 gemist? Lees hem hier terug!

6. Het jaar van de superheldenfilms

De 10 tofste dingen voor 2016

​De tijd dat films van Marvel en DC voor kleine kinderen en nerds in hun zolderkamertjes waren is al lang voorbij. Door films als The Avengers en de Spiderman-reeks zijn deze op stripboeken gebaseerde films tegenwoordig gemeengoed. Daar komen vooral in 2016 nog een heleboel titels bij en het lijkt dan ook een goed jaar om een bioscoopeigenaar te zijn. ToffeDingen zet de belangrijkste releases op een rijtje:

  • Deadpool

Misschien wel de meest besproken film van 2016 is nu al Deadpool, met allemansvriend Ryan Reynolds in de hoofdrol. De film gaat over Wade Wilson (Reynolds), een militair waarbij kanker geconstateerd wordt. Wilson krijgt een aanbod om aan een experimenteel programma mee te doen waarmee zijn kanker genezen zou kunnen worden. Uiteraard verloopt het allemaal niet zo simpel en Wade Wilson wordt dan ook na de behandeling achtergelaten met de mogelijkheid om bovennatuurlijk snel te genezen, een zwaar verminkte huid en vooral een geweldig, zij het ietwat duister gevoel voor humor. De film draait dan ook hoofdzakelijk om de vlijmscherpe humor van Reynolds en, helaas voor de dames, niet zozeer om zijn uiterlijk. De film gaat 11 februari in première in Nederland.

  • Suicide Squad

​Als tegenhanger van The Avengers, brengt DC in 2016 de film Suicide Squad uit. Hierin wordt aan een groep slechteriken uit verschillende DC-stripboeken gevraagd of zij een missie voor de overheid willen voltooien om clementie te kunnen verkrijgen. De bekendste leden uit de groep zijn Batman’s eeuwige rivaal The Joker, zijn rechterhand Harley Quinn en Deadshot, deze keer gespeeld door Will Smith. De film belooft een gezonde dosis humor, actie en sequels met zich mee te gaan brengen. De film gaan 4 augustus in Nederland in première.

  • De ultieme stand-off tussen twee stand-offs: Batman v Superman tegen Captain America: Civil War

Om de rivaliteit tussen Marvel en DC dit jaar compleet te maken, brengen beide producenten een film uit waarin hun twee bekendste superhelden tegenover elkaar staan. Marvel doet dit met Civil War, waarin Captain America het opneemt tegen Iron Man en DC zet Batman tegenover Superman in de gelijknamige film. Of de oorlog tussen Iron Man en Captain America, de oorlog tussen Batman en Superman of die tussen Marvel en DC de heftigste wordt weet ik niet, maar ze zijn alledrie het bekijken waard. Op 24 maart lanceert Batman v Superman, op 28 april komt Captain America: Civil War uit.

7. De foodtrends van 2016

De 10 tofste dingen voor 2016

​Wat gaan we eten in 2016? Food trendwatchers voorspellen een aantal nieuwe stromingen en cuisines voor dit jaar. ​

​Ten eerste gaan we ons nog meer focussen op de Aziatische keuken. En dan specifiek op de Indochinese cuisine. De kleinere landen uit Zuidoost-Azië zullen een prominentere rol gaan spelen bij de hippere restaurants.​

​Wat mooi bij de Birmese salade hierboven past is trend nummer twee: vlees gaat dit jaar aan populariteit verliezen. Slecht nieuws voor carnivoren, maar er gaan steeds meer vleesloze maaltijden en alternatieven komen dit jaar. Daarbij helpt ook niet dat vlees een steeds negatievere reputatie krijgt door al het dierenleed wat ermee geassocieerd wordt en natuurlijk helpt het bekende WHO onderzoek ook niet.

​Ook de laatste rage vindt zijn oorsprong in Azië. 2016 wordt ook het jaar waarin streetfood officieel geaccepteerd gaat worden in Europa. Of het nou traditionele gerechtjes zijn zoals satéstokjes of insecten, of iets meer Westers zoals pulled pork, in de grote steden kan je ze in 2016 allemaal op straat vinden.

8. Upcoming artiesten

De 10 tofste dingen voor 2016

​Er loopt weer genoeg veelbelovend binnen- en buitenlands talent rond. Het valt nooit waterdicht te voorspellen hoe een album het uiteindelijk gaat doen in de lijsten, maar deze bands zien wij wel potentie in:

​Binnenland

​Er zijn een aantal autoriteiten op het gebied van Nederlands muziektalent. Een goede bron van informatie is bijvoorbeeld de 3FM Serious Talent award, maar ook SLAM!’s Watchlist houdt talent in de gaten. Als we hen moeten geloven, zijn dit een aantal van de artiesten waar wij meer van gaan horen dit jaar:

San Holo

​​Deze 25-jarige DJ uit Zoetermeer is bekend van remixes van onder andere OutKast en Dr. Dre en bracht eind vorig jaar zijn single Can’t Forget You uit. Hij is ook regelmatig te vinden op het immens populaire YouTube-kanaal Trap Nation.

​Kav Verhouzen

​Kasper Vrielink a.k.a. Kav Verhouzer​ is een Brabantse DJ die al tijdens zijn studie een hit had met “Voetjes van de Vloer”. Recenter is hij vooral bezig met mixtapes en hij hoopt “ooit als hij tijd heeft” een album te maken. Laten we hopen dat hij dit jaar tijd zat vindt!

Secret Rendezvous

Secret Rendezvous is halverwege oktober bij 3FM onderscheiden als Serious Talent. Het Amsterdamse duo Sietske Morsch en Remi Lauw maakt future/electronic/soulmuziek en scoort daar goed mee. Ze zijn opgemerkt door Coldplay en stonden op het podium voor Bastille en AlunaGeorge in Liverpool.

HAEVN

Ook HAEVN verwacht een goed jaar. Ze scoorden in 2015 al een grote hit met “Finding Out More”, welke zelfs door BMW voor een reclame werd gebruikt. Wanneer Giel niet bezig is met minderjarige jongens traumatiseren, herkent hij af en toe ook goed talent en in zo’n bui was hij toen hij in oktober HAEVN tot Serious Talent benoemde.

Buitenland

​Ook buiten onze landsgrenzen is er genoeg muzikaal talen te vinden.

​Jane Zhang​

​Jane Zhang (geboren als Zhang Liangying) is de winnares van de MTV EMA voor Best Worldwide Act in 2015 en is langzaam de wereld aan het veroveren met haar indrukwekkende stembereik. De Chinese heeft goeie kansen om ook in Europa en wellicht de VS door te breken dit jaar.

​Sam Hunt

​De Amerikaanse Sam Hunt is een voormalig American Footballspeler en dat is aan zij fysiek ook wel te zien. Het enige wat nog groter is dan zijn schouders is zijn muzikale talent en dat werd maar weer eens bewezen toen Hunt in 2015 de American Music Awards verliet met de prijs voor New Artist Of The Year.

Diamond Platnumz 

De laatste jaren zien we ook steeds meer talent uit Afrika in de Westerse hitlijsten. Dit jaar verliet de Tanzaniër de MTV EMA’s met de award voor Best Worldwide Act: Africa/India en wij hebben zo’n gevoel dat dit niet de enige award die hij de komende jaren van MTV zal ontvangen.

9. Sport

De 10 tofste dingen voor 2016

Op sportief gebied is er genoeg te doen in 2016. Zo staan onder meer de Olympische Zomerspelen in Rio, het Oranje-vrije EK Voetbal in Frankrijk en uiteraard de Tour de France, dit keer hopelijk mét Tom Dumoulin. Nadat Dafne Schippers in 2015 overduidelijk de Nederlandse eer hoog gehouden heeft, zijn dit de sporters waarvan wij verwachten dat ze het dit jaar goed gaan doen:

– Tom Dumoulin

​Nadat hij vorig jaar tot de laatste dag domineerde in de Giro d’Italia en daarna heel spijtig uit viel in de Tour de France, moet dit het jaar worden voor Maastrichter Tom Dumoulin. Hij heeft bekend gemaakt zich te focussen op de Olympische Spelen en de Giro, met een vraagteken bij de Tour. Maar als je het aan ons vraagt, kan hij alledrie winnen!

– Georginio Wijnaldum

​​De voormalig speler van Feyenoord en PSV en huidig middenvelder van Newcastle United is naam aan het maken in Engeland met zijn dribbels en de 9 doelpunten die hij nu uit 23 duels gehaald heeft. Hij is bezig aan wellicht zijn beste seizoen en het is de vraag waar Wijnaldum in augustus het volgende seizoen begint.

​- Max Verstappen

Na een geweldig eerste jaar in de Formule 1 waarin Verstappen 4 awards binnensleepte, waaronder Rookie Of The Year, zal “Mad Max” nog een jaar in de Red Bull Toro Rosso bolide stappen. Het staat al zo goed als vast dat Verstappen na dit seizoen naar Ferarri vertrekt, maar een goed slotjaar bij Toro Rosse zal niet ontbreken.

10. Tofste Of The Year 2015

​Tot slot kijkt ToffeDingen terug op het afgelopen jaar en selecteren wij wie volgens ons de Tofste Of The Year 2015 was. Deze award gaat naar personen of bedrijven die een naam voor zichzelf gemaakt hebben in 2015 of op een andere manier positieve aandacht naar zich getrokken hebben. Dit jaar gaat de award naar….

Kaj gorgels kaj's typetjes toffedingen award 2015 de 10 tofste dingen voor 2016

​Kaj Gorgels a.k.a. Kaj’s Typetjes!

​De Rasrotterdammer Kaj Gorgels heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd. Hij begon het jaar met het op Facebook posten van filmpjes waarin hij typetjes nadoet (vandaar Kaj’s Typetjes), maar eindigde 2015 met een programma op Veronica en heeft deze week een item voor Comedy Central gedaan. Hij heeft nu ruim 156.000 likes, ruim 13.000 subscribers op YouTube en 53 duizend volgers op Instagram. Je zou kunnen zeggen dat dit jaar een goed jaar was voor Kaj. Nu is de vraag; waar eindigt 2016 voor deze komiek? ​Only time will tell, maar met een Tofste Of The Year award op zak moet dat vanzelf goedkomen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *