De 5 tofste VR-apps van dit moment

Published On 6 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Het principe van virtual-reality wint steeds meer aan bekendheid. De VR-apps duiken dan ook op elke virtuele hoek van de straat op. Maar tussen alle schoolprojectjes zitten een aantal echte pareltjes. Welke zijn dat? Nou, deze:

 

5. Google Street View

De bekende app van Google ondersteunt tegenwoordig ook virtual reality en dit voegt een hoop aan de belevenis toe. Het is nu mogelijk om overal op de wereld rond te lopen, zonder dat je een cent aan vliegtickets hoeft uit te geven. Met bijvoorbeeld een Google Cardboard-bril is het mogelijk om door de straten van San Francisco, de favela’s van Rio de Janeiro of zelfs op de Chinese Muur te lopen. Leuke app, voegt wat toe en bovenal: het is gratis en werkt goed.

Google Street View: iOS / Android

4. Horrorgames

Ook deze variant kon natuurlijk niet uitblijven. Horrorgames voor VR werden al snel geproduceerd voor de eerste versies van de Oculus Rift-bril, waarna veel YouTube-vloggers het een keer probeerden. Vaak met hilarische reacties. Ook voor smartphones zijn er onderhand genoeg horror-VR-apps te verkrijgen. We hebben er een aantal geselecteerd:

Slender

De bekende horror-survival game Slender heeft nu ook een mobiele versie. De smartphone-versie is uitsluitend geschikt voor VR, maar iedereen die de game ooit gespeeld heeft kan zich voorstellen dat het uitermate intimiderend is om dit met VR te spelen. De game gooit niet uitsluitend hoge ogen; er zijn (oudere) telefoons waar de app niet op werkt. Buiten dat (en voor een gratis app) is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Tip: zorg dat je dit niet ‘s nachts speelt en wees voorzichtig met dit spel, indien je hartklachten hebt…

Slender: Android

Chair in a Room/House of Terror

Twee games waarin je in een kamer gedropt wordt en je op zoek moet naar hints om “het mysterie” op te lossen. Twee gratis games. Chair in a Room alleen beschikbaar voor Android, House of Terror voor beide besturingssystemen. Beide zeker de moeite waard, want de jumpscares zijn heftig. Chair in a Room wint het in de graphics, maar dat maakt hem natuurlijk ook zwaarder om te draaien.

Chair in a Room: Android

House of Terror: iOS / Android

Insidious 3

Een slim stukje promotie voor de horrorfilm Insidious 3, maar dat maakt de game er niet minder eng op. Integendeel. Dit zit minstens op het niveau-Slender, als niet enger. Iedereen die de films gezien heeft, weet dat het geen films zijn om rustig bij te zitten en chips te eten. Deze game verdient de naam Insidious dan ook daadwerkelijk.

De game is vrij kort, zoals gezegd is het meer een promotie voor de film. Maarja, hij is wel gratis.

Insidious 3: Android

3. Dino’s

Als je dezelfde beleving wil hebben van het rondlopen in een andere wereld, maar liever niet met hartslag 200 van je stoel valt, zijn er ook andere, rustigere apps om VR te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingsreis met dinosaurussen! Twee goede apps om dit te proberen zijn Jurrasic VR en Dinotrek VR (beide games voor zowel iOS als Android). Bij Jurrasic VR draait het meer om de jungle en de ervaring, bij Dinotrek kom je meer dino’s tegen en is de focus duidelijk meer op de dieren gelegd.

Jurassic VR: iOS / Android

Dinotrek VR Experience: iOS / Android

2. Caaaaardboard!

Als ik zeg “AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!”, gaat er bij een deel van jullie een lampje branden, maar de meesten van jullie zullen toch denken dat ik langzaam de weg kwijt raak. Niks is echter minder waar (hoop ik), want de game met wellicht de raarste titel ooit is al tijden lang gematigd populair op PC. Wat kan je in deze game doen? Vallen. Van een hoog gebouw. Terwijl je zo veel mogelijk punten probeert te verzamelen.

Dat klinkt op zich natuurlijk al tof zat, maar nu kan je het dus ook in virtual reality spelen, op je smartphone. De app kost €1,59, maar hoe simpel het concept ook klinkt: hier beleef je uren speelplezier aan.

Caaaaardboard!: Android

1. Fulldive VR

Fulldive is een applicatie die elke VR-fanaat moet hebben. Het is een soort alles-in-1 applicatie, waarmee je 360-graden video’s, 360-graden foto’s, VR-YouTube video’s en zelfs VR-games kan bekijken en/of spelen. Een gratis(!) app die essentieel is om je VR-avontuur mee te beginnen.

Fulldive VR: iOS (komt binnenkort) / Android

Dit waren de 5 tofste VR-apps volgens ons, maar dat is slechts onze mening. Hebben we een paar apps gemist of ga je gewoon graag de discussie aan over wat er allemaal te vinden is in de booming wereld van VR? Check onze Facebookpagina en laat van je horen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *