De 6 beste 1 april-grappen van 2016

Published On 1 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Het is weer zo ver. Ik ben er vandaag al weer meerdere malen ingetrapt, maar ik heb gelukkig ook zelf een grap kunnen uithalen. Het is weer 1 april. De dag dat je niks moet geloven. Maar dan ook écht niks. Van veel verschillende partijen zijn er al scherpe acties gekomen, sommige geloofwaardiger dan anderen. Wij hebben een moeilijke keuze gemaakt en de beste 6 voor jullie gecureerd!

 

6. Audio-emojis


De Nederlandse stichting Dedicon, welke zich focust op oplossingen voor mensen met leesproblemen, bracht vorige week naar buiten te werken aan een het vertalen van emojis naar geluiden. En dan geen gesproken versie van de emoji, zoals VoiceOver-toegankelijkheidsapps kunnen laten horen, maar het geluid dat de emoji zelf zou maken.

Het principe is waterdicht en er zijn dan ook geluiden dat Dedicon serieus doorgaat met deze ontwikkeling. Wij juichen dit alleen maar toe, want zelfs zonder leesproblemen is een emotie in geluid sturen af en toe net zo leuk.

5. Hunebedden komen “under the dome”

In Drenthe weten ze ook wel van wanten met rare 1 april-grappen. De provincie besloot de kenmerkende hunebedden te gebruiken als onderwerp en maakt ons wijs dat 14 hunebedden binnen een paar weken onder een grote glazen koepel gezet zullen worden, om ze te beschermen tegen vandalisme.

Ook hier snappen we de boodschap wel weer, maar deze is wel iets meer vergezocht dan de vorige.

4. Het is er eindelijk: draadloze stroom!

Geplaatst door GAMMA Assen op zaterdag 26 maart 2016

GAMMA Assen had het geweldige idee om voor een viral foto een WiFi-antenne aan een stekker en contrastekker te bevestigen, met het bovenstaande bericht erbij. Draadloze stroom, voor thuis, in de tuin of de camping. Stel je voor: je koppelt op de camping bij het stroompunt een stekker aan en je hoeft alleen maar een stekkerblok neer te leggen in je caravan en die aan de wireless contrastekker te bevestigen… Het zou mooi zijn. Tot die tijd zal het vooral bij een droom blijven

3. Flitsmeister’s flitsverzekering

De aanmeldingen blijven binnenstromen, we liggen op koers. Meld je nu aan en zorg dat we de gewenste 10.000 aanmeldingen halen!

Geplaatst door Flitsmeister op woensdag 30 maart 2016

Flits-waarschuwings-app Flitsmeister heeft dit jaar geprobeerd het internet te foppen met een heuze flitsverzekering. Voor een maandelijks bedrag betaalt Flitsmeister alle boetes die je rijdt voor te hard rijden, mits de maximumsnelheid na correctie met 10 km/u of minder wordt overschreden. Klinkt als een solide marketingplan om de betrouwbaarheid van je app aan te tonen, maar tot nu toe is dit nog een grap.

2. CoolBlue’s MiniMagazijnen


CoolBlue’s idee: Mini magazijnen bij mensen thuis, waardoor artikelen binnen een halfuur opgehaald kunnen worden in de buurt. Ook weer een idee waarvan je denkt; Ja, dat is eigenlijk nog niet heel gek.

Je kan je voor een MiniMagazijn opgeven, maar nadat je je opgegeven hebt, krijg je te horen dat er bij jou in de buurt al genoeg MiniMagazijnen zijn en je gegevens niet opgeslagen zijn. Daarna wordt je door “Eindbaas Pieter” bedankt in een kort maar lachwekkend filmpje:

1. Media Markt’s kind-chippen

Ken je dat? Zit je net lekker op een terrasje, rent je kind weg! Jij in paniek, want binnen 5 seconden is hij compleet…

Geplaatst door Media Markt NL op woensdag 30 maart 2016

Op nummer één hebben wij na lang wikken en wegen toch Media Markt gezet. Zij verkopen namelijk sinds kort de PROTECTU RFID S4 Easy Chipper. Superhandig, je kan nu eindelijk je kind chippen, net als je met je hond, kat en fiets kan doen. De productpagina is goed uitgewerkt, maar helaas zijn we te laat… De RFID Chipper is uitverkocht. Easter egg: kijk even naar de twee reviews. Zelfs dat detail is uitgewerkt door Media Markt.

Welke 1 april-grap vond jij de leukste? Ben je er vandaag alweer ingetrapt? Laat het weten op onze Facebookpagina en maak kans op een nieuwe Tesla Model 3!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *