De Airpod: een auto aangedreven door…lucht!

Published On 10 September, 2012 | By Chris |

Vergeet hybride en elektrische auto`s! Als je echt wat wil doen aan CO2 emissie dan rijd je in een Airpod, een auto die aangedreven wordt door compressed air.

Er is veel te doen op het gebied van CO2 reductie en innovaties die helpen om vervoersmiddelen milieuvriendelijker te maken. Als we naar de mondiale auto-industrie kijken wordt er echter maar mondjesmaat geïnnoveerd. De technologieën zijn beschikbaar, maar oude infrastructuren en machtsblokken zorgen ervoor dat echt grote sprongen nog niet gemaakt worden.

Zo is het concept elektrische auto natuurlijk leuk, aangezien een elektrische auto een zeer beperkte CO2 uitstoot heeft tijdens het gebruik. Wat veel mensen echter vergeten is dat gedurende het productieproces van accu`s en het opwekken van de elektriciteit ook CO2 uitstoot plaatsvindt die niet gering is.

Perslucht

Wellicht dat het alternatief gevonden worden in perslucht (compressed air). Deze technologie is volgens kenners superieur aan hybride of elektrische technologieën, omdat de CO2 uitstoot in de gehele productieketen geminimaliseerd kan worden. Resultaat van innovaties op het gebied van met perslucht aangedreven vervoersmiddelen is de Airpod, een (stads)auto die aangedreven wordt door perslucht.

Geknipt voor Nederlanders

De Airpod zou zeer geschikt zijn voor de gemiddelde Nederlander, aangezien de Airpod prima in te zetten is als stadsauto en de kosten zeer gering zijn. De aanschafprijs wordt geschat op € 7000,- per Airpod en de kosten per 100 km bedragen slechts 0,50 eurocent!

Tata motors heeft het concept van de Airpod reeds geadapteerd en is nu bezig om het verder te ontwikkelen.

Bekijk hier een video over de Airpod: een auto aangedreven door perslucht:

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Vertaalt ideeën naar werkelijkheid , bouwt blogs en onderneemt. Maar is vooral overtuigd dat de beste dingen ontstaan uit interne motivatie. Daarom is de match met Toffedingen.een hele mooie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *