De Aston Martin V12 Vantage S, speelgoed voor echte mannen!

Published On 29 May, 2013 | By Tom |

Het kan zo maar zijn dat de V8 Vantage toch een beetje tegen valt. Dat de prestaties gewoon net niet zijn wat je er van verwacht had. We zijn natuurlijk niet allemaal tevreden met een instapmodel. En misschien is de V12, zijn grotere broer, het ook net niet helemaal. Dan wil ik je graag voorstellen aan dit nieuwe monster: de Aston Martin V12 Vantage S.

Aston Martin V12 Vantage S

De prestaties zijn simpelweg indrukwekkend te noemen! De V12 knalt maar liefst 573 PK op de achterwielen. Het koppel bedraagt 62o Nm (was 570) en bij 1000 toeren per minuut heb je al de beschikking over 510 Nm (was 440 NM). Kijk, dat moeten we hebben! Deze maar wat mooie cijfers zijn mede door het Bosch motormanagementsysteem behaald. Verder zijn de nokkenassen hol en is er gebruik gemaakt van verschillende technieken uit de racerij om de 5,9 liter V12 nog sterker en sneller te maken.

Ook de versnellingsbak is behoorlijk verbeterd t.o.v. zijn kleinere broertjes. Zo is de Sportshift III AMT, een gerobotiseerde handbak, 25 kilo lichter dan de handbak uit de V12 Vantage. Wil je er zeker van zijn dat de buren rechtop in hun bed zitten wanneer jij ‘s ochtends het huis verlaat? Zorg dan dat je de ‘Sport’ knop indrukt voor je de straat uit rijdt. Een luid gebrul wanneer je het gas intrapt zal ze goedemorgen wensen!

De Aston Martin V12 Vantage S is na de One-77 de snelste auto uit het Aston Martin wagenpark dat je op de weg tegen zult komen. Met een top van 330 km/u kan je je behoorlijk uitleven natuurlijk. De release zal begin 2014 zijn en een gepeperd prijskaartje zal hij zeker hebben!

Wanneer ik dan toch genoeg geld heb is de Aston Martin V12 Vantage S een speeltje wat ik maar wat graag op de oprit heb staan. Maar waarschijnlijk wordt het dan wel een uitvoering in een net wat ander kleurtje!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *