De beste slimme apps voor je Android-phone

Published On 3 January, 2014 | By Pascal |

Twee dagen geleden ging ik offline van Social Media en nu kom ik met een artikel over de beste slimme apps voor je Android-phone? Ik zou liegen als ik zou zeggen dat alle niet-sociale apps geen aandacht meer zouden vragen nu ik niet meer kan Whatsappen en Facebooken (waarover ik je maandag meer ga vertellen). Daarom geef ik je de vijf beste slimme apps voor je Android-telefoon die jouw leven (en dat van mij) in 2014 een stuk makkelijker gaan maken. 

slice-app_300SLICE

SLICE is een super slimme app die je mailbox checkt op e-mails van bekende winkels en warenhuizen. Waarom? Om je een makkelijk en visueel overzicht te geven van nieuwe aanbiedingen, updates over je bestelling(en) en de scherpste deals. SLICE weet voortaan namelijk waar jij het liefst je spullen koopt. Het idee klinkt creepy, maar je zult al snel ontdekken dat het vooral hartstikke handig is!

Untitled-1DashClock

Ik wil de iPhone absoluut niet te kort doen, maar de mogelijkheden op je Android-phone zijn eindeloos vergeleken met de strikte regels die Apple hanteert. Vrijwel alles is naar je eigen smaak aan te passen. Neem nu je vergrendelscherm. Je kunt uren besteden aan het customizen van je vergrendelscherm. Hiervoor moet je wel honderden apps af om te vinden wat je echt zoekt.  Stop met zoeken. DashClock geeft je alles wat je wilt: tijd, weer en aanpasbare notificaties.

googlekeepGoogle Keep

Niemand neemt tegenwoordig nog de tijd om rustig een notitie in zijn of haar hardcover notitieboek neer te pennen. Je smartphone is namelijk altijd binnen handbereik en biedt je ook genoeg mogelijkheden om je notities in op te slaan. Wil je je toch een beetje vasthouden aan de ouderwetse post-it op de koelkast? Download dan Google Keep. Deze app is ontworpen voor snelle en korte notities, die er ook nog eens als een post-it uit zien.

VescocamVSCO Cam

Apps voor fotobewerking zijn er in invloed te vinden in de Play Store. De meest bekende app is natuurlijk Instagram. Toch is er ook commentaar op deze app. VSCO Cam doet het daarom allemaal net even anders. Deze app heeft ook fotofilters, maar deze zijn een stuk minder zwaar als die op Instagram. Daarnaast zijn ze nog veel meer aan te passen naar je eigen wens en kun je gemakkelijk je bewerkingen ongedaan maken.

PocketPocket

‘Read it later’ is een relatief nieuw begrip. Het is idee is heel simpel: soms zie je een super tof artikel voorbij komen, maar heb je even geen tijd om het uitgebreid te gaan lezen. Met een app als Pocket kun je deze artikelen voortaan automatisch synchroniseren en offline opslaan, om zo op een later tijdstip je artikelen rustig terug te kunnen lezen. Hierbij kun je zelfs de lay-out van het artikel naar je eigen wens aanpassen.

4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

'Never a dull moment. De wereld gaat te snel om stil te blijven staan. Ik ben een allesdoener, ambitieus en een echte strever. Ik drink de thee slap, de drank sterk. Ik verdien mijn centen in een kasteel en ben een slechte spaarder. Mijn gelukmakers? Zwart-wit foto's en singer-songwriters.'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *