De beste VPN kiezen? Veilig surfen en streamen met de juiste VPN

Published On 15 October, 2018 | By Spotvogel |

Wil je veilig surfen op het internet en wil je weten hoe je daarvoor de beste VPN kunt kiezen? In dit artikel vertellen we je precies waarom het gebruiken van een betrouwbare VPN (Virtual Private Network) zo belangrijk is. In de supermarkt of op straat loop je immers ook niet te koop met je privégegevens, dus waarom zou je dat op het internet wel doen? In de huidige maatschappij maken we steeds meer gebruik van het wereldwijde web.

We surfen, streamen en downloaden de hele aardbol over zonder dat we ons zorgen maken over onze privacy. Best merkwaardig eigenlijk, want de kans dat jouw online verstuurde gegevens worden onderschept en misbruikt is namelijk vele malen groter dan dat je beroofd wordt van je bankpasje. Toch regelen we steeds meer online en kunnen we gewoonweg niet meer zonder onze internetverbinding.

Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw privacygevoelige gegevens op een veilige manier kunt blijven versturen? En hoe kun je ongestoord streamen en downloaden zonder dat jouw huisgenoot weet waar je naar kijkt? Een VPN stelt je in staat om via een versleutelde verbinding ongestoord online te kunnen zijn. Op deze manier geef je cybercriminelen, inlichtingendiensten, Google, Facebook en andere externe partijen geen kans meer om mee te kijken in jouw privéleven. Door de beste VPN te kiezen ben je dus altijd veilig online zonder dat je privacygevoelige sporen achterlaat in welke vorm dan ook.

Met behulp van VPN Gids de beste VPN-provider kiezen voor jouw privacy

Hoewel er behoorlijk wat aanbieders zijn op het gebied van Virtual Private Network, is het toch fijn als je zeker weet dat je de goede keuze maakt qua provider. De beste VPN kiezen wordt een stuk eenvoudiger als je gebruik maakt van de aanbieders op vpngids.nl. Aan de hand van deze lijst heb je direct een overzicht van de providers die je kunnen voorzien van de beste online privacy bescherming.

Om jouw keuze voor een VPN-provider nog makkelijker te maken kun je ze ook selecteren op snelheid, betrouwbaarheid en natuurlijk de betrouwbaarheid van de server. Daarbij zie je ook van welke features je per aanbieder gebruik kunt maken en, ook niet geheel onbelangrijk, wat deze dienst je gaat kosten. Hoewel het kiezen van de beste VPN voor een deel ook afhankelijk is van jouw persoonlijke wensen, spelen ook de features waarmee deze aanbieders zich onderscheiden een rol.

Natuurlijk wil je met een VPN vooral veilig online kunnen zijn met een versleutelde verbinding, maar wat extra functies die het gebruiksgemak verhogen zijn toch ook wel erg prettig. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een VPN provider zonder data of snelheidslimieten, die het je toestaat om torrents te kunnen downloaden of met een zogenaamde kill-switch.

Deze feature zorgt ervoor dat jouw online activiteiten direct stop worden gezet als de verbinding met de VPN-server even wegvalt. Handig, want zo zijn én blijven jouw gegevens veilig. Door de beste VPN te kiezen zijn jouw gegevens niet alleen onzichtbaar voor cybercriminelen, maar laat je ook geen sporen achter voor medegebruikers van jouw netwerk. Door voor de beste VPN-aanbieder te kiezen kun je met een versleutelde verbinding jouw geografische locatie veranderen, omzeil je restricties én ben je gegarandeerd veilig online zonder dat je een spoor van gevoelige informatie achter laat.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com