De gulden is terug!

Published On 4 April, 2014 | By Tony Perez |

Het is jullie wellicht ontgaan, maar de gulden is terug! Ja! Oom Geert heeft toch zijn zin gekregen! Of…oh nee. Nouja, een beetje dan. Helemaal niet zelfs. Nee, het is niet de gulden die we kennen (of niet kennen) van vroeger. Dit is de spiksplinter nieuwe E-Gulden. Juist, een elektronische gulden die enkel en alleen bestaat in binaire code.

De afgelopen jaren zijn er veel voorgangers op de markt verschenen van deze E-Gulden. De meest bekende is de Bitcoin. Maar je hebt ook de Dogecoin, MazaCoin, Namecoin, Peercoin, Auroracoin, Coinye, Huntercoin, Litecoin, Mintcoin en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe werkt dit?

Electronische valuta is in feite hetzelfde als de valuta als dat wij nu kennen. Het grote nadeel ervan is dat het lang niet overal geaccepteerd wordt als legitiem betaalmiddel. Het grote voordeel is dat het niet door banken wordt beheerd en dus ook niet gevoelig is voor allerlei externe factoren die ervoor zorgen dat reguliere banken omvallen.

De toekomst?

Het is moeilijk om dit in zo’n vroeg stadium al te voorspellen. Wat de E-Gulden wel voor heeft op zijn alternatieven is dat het nostalgisch is en wat betrouwbaarder in de oren klinkt als Bitcoin. De tijd zal het ons leren. Ondertussen meld ik mij aan voor de E-Gulden en ontvang ik gratis en voor niets 2 geeltjes. Dat zijn 50 E-Guldens.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

3 Responses to De gulden is terug!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *