De Samsung Galaxy S III wordt morgen gepresenteerd in Nederland

Published On 24 May, 2012 | By Tom |

Ben je nu wel klaar met die grote barst in het scherm van je smartphone of droom je al weken van de Samsung Galaxy S III? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Morgen zal het nieuwe succesnummer (daar ben ik toch wel van overtuigd!) van Samsung namelijk gepresenteerd worden aan de Nederlandse pers. Om het toestel daadwerkelijk in je handen te hebben zul je nog een paar dagen geduld moeten hebben. Vanaf dinsdag is het toestel namelijk te vinden in de Nederlandse winkels.

Size does matter

De S III heeft een 4,8 inch Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Daarmee is alleen de grote broer op de smartphonemarkt, de Galaxy Note, groter. De iPhone 4S moet het hier met zijn 3,5 inch behoorlijk afleggen. Ondanks het feit dat het een flinke jongen is valt het met het gewicht heel erg mee. Het toestel weegt slechts 133 gram en is daarmee beduidend lichter dan de iPhone 4S en de Galaxy Nexus. Voor een groot deel wordt dit verschil veroorzaakt door het gebruik van materialen. De S III bestaat voor een groot deel – in tegenstelling tot wat de geruchten ons deden geloven – uit plastic waar carbon en/of keramiek ons ‘beloofd’ waren.

Indrukwekkend

Buiten de afmetingen is de S III verder ook een indrukwekkend toestel. Met dank aan de Exynos 4412 processor heb je echt een extreem snel toestel in handen. Het is duidelijk de snelste mobiele processor die op dit moment verkrijgbaar is. Ook op het gebied van camera’s is het toestel helemaal up to date. De camera aan de achterzijde is voorzien van een 8 Megapixel-camera waarmee je razendsnel foto’s kunt maken (in burst modus maar liefst 3,3 foto’s maken per seconde). Je hebt dus niet langer last van de lag-tijd (tijd tussen actie en reactie) waar veel smartphones mee kampen.

De telefoon is verder uitgerust met veel handige nieuwe software. Zo is daar S-Voice, een virtuele assistent die je kan aanroepen door ‘Hi Galaxy’ te zeggen (dit werkt overigens nog niet in het Nederlands). Om snel en makkelijk bestanden uit te wisselen (je legt alleen de telefoons op elkaar als de bestanden geopend zijn) is er S-Beam. Of wat te denken van Direct Call. Geef jij door een actie of gebaar aan dat je iemand wilt bellen dan zal de S III dat begrijpen en tot actie overgaan. Zit je bijvoorbeeld een sms te lezen van iemand en beweeg je je telefoon naar je oor dan wordt die persoon automatisch teruggebeld. Tenslotte is ook Pop Up Play een toegevoegde waarde. Het is nu namelijk voor het eerst mogelijk om echt te multitasken.

Zijn er dan geen minpunten te noemen? Dat ze bij Samsung hebben besloten de Samsung Galaxy S III alleen in het blauw(!) en wit uit te brengen kan heel wat mensen tegen het verkeerde been stoten.

4.50 avg. rating (92% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *