De tijd snelt voorbij: Usain Bolt krijgt zijn eigen Hublot horloge

Published On 25 May, 2012 | By Tom |

Sinds 31 mei 2008 mag Usain “Lightning” Bolt zich de snelste man ter wereld noemen toen hij tijdens een Grand-Prix wedstrijd in New York het wereldrecord op de 100m sprint verbrak. In hetzelfde jaar won hij ook een gouden medaille op de Oplympische Spelen in Peking waar hij tot een magistrale tijd van 9,69 kwam. Een opvallende prestatie van Bolt aangezien hij tot deze toptijd kwam zonder vol door te sprinten tot de finish én hij met een losse linker schoenveter liep…

Hublot

Nu hij vol in training is om zijn gouden plak tijdens de Spelen van Londen deze zomer te verdedigen heeft hij een nieuw speeltje om zijn toptijden op de atletiekbaan te klokken. Usain heeft tegenwoordig namelijk de beschikking over zijn eigen Hublot horloge: de King Power Usain Bolt. Het horloge, dat in samenwerking met de sprinter is ontworpen, bevat Hublot’s HUB4100 chronograaf en heeft een aantal elementen die kenmerkend zijn voor Bolt. Zo is er op de wijzerplaat een silhouet van de Jamaicaan te zien waarin hij in zijn bekende houding afgebeeld is. Ook is het groen uit de Jamaicaanse vlag te vinden in de 12-uurs aanduiding op het horloge.

Olympische schoenen

De King Power Usain Bolt wordt geleverd in een 48 mm micro-gestraald zwart keramische. Opvallend aan het horloge is echter al het goud dat er in verwerkt is. Zo is de gouden band van hetzelfde gouden leer als de schoenen die Bolt droeg tijdens zijn Olympische overwinning. Ook zijn er op de wijzerplaat volop gouden elementen aanwezig.

Fastest man since the Big Bang

Kun je niet wachten om Usain Bolt’s King Power aan te schaffen dan zul je er snel bij moeten zijn, er zullen slechts 250 genummerde stukken gemaakt worden. Ook zou je aardig diep in de portemonnee moeten graaien aangezien de horloges geprijsd zijn op een mooie $ 24.000. Jean-Claude Biver, CEO van Hublot, zegt er het volgende over:”It is perfectly natural to be associated with the fastest man, not just on the planet, but the fastest since the Big Bang.” Als je het zo bekijkt dan valt het prijskaartje ineens ook heel erg mee…

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *