De Young Feathers vliegen met Jetpacks over Dubai

Published On 13 October, 2015 | By Freek Keesen |

Vorige week kwam ik uit de bios na het zien van de nieuwe Avengers film, ervan overtuigd dat ik net weer een hoop Hollywood balloney gezien heb. Iron Man met zijn mooie praatjes en zijn jetpack, ja-ja. Na het zien van dit filmpje, weet ik even niet meer wat ik moet denken…

Iron Man bestaat! Of tenminste, niet echt… maar iets wat er flink dichtbij in de buurt komt. Deze ‘Iron Man’ vloog boven Dubai en zijn naam is Yves Rossy en is van Zwitserse komaf. Hij noemt zichzelf Jetman en samen met zijn zogenoemde protegé Vince Reffet zijn ze de Young Feathers. Tja, als je net als superhelden boven een toeristisch cliché paradijs vliegt met een jetpack, dan verdien je ook een supertoffe naam voor je posse.

jetpack dubai yves rossy3

De Jetman

Een beetje gek moet je wel zijn om dit te doen, natuurlijk. Yves Rossy gelooft “werkelijk dat vliegen in zijn DNA zit”. Als een superheld zonder vliegtuig vliegen doet wat met je bolletje, denk ik dan maar. Wat is er al mogelijkheid wat betreft jetpacks? Dat is in principe wat hij exploreert. Yves vloog al eerder (met jetpack) over zijn eigen Zwitserse Alpen, Het Engelse Kanaal, The Grand Canyon en nog meer locaties. Echter is nog niet eerder zo’n vlucht zo mooi als die van Dubai op camera vastgelegd!

jetpack dubai yves rossy

Vince Reffet, basejumper

De Franse Vince Reffet wordt sinds 2009 getraind door Yves met Jetpacks. Hij had al een speciale band met Dubai: Hij brak het record voor basejumping door van de Burj Khalifi te springen. – Net als deze adelaar dat deed, trouwens. – Ook sprong hij van de Mont Blanc (wat is het toch met deze jongens dat ze per sé in eigen land extreem moeten doen?) van een hoogte van 10.000 meter!

Zie de video onderaan.

jetpack dubai yves rossy2

Young Feathers over Dubai

De Young Feathers vlogen ten eerste over een grote zandbak, ook wel woestijn genoemd. Daarna wordt het verhaal verteld door Yves Rossy zelf, inclusief grappig Zwitsers Engels accent. Uiteraard moet dat samengaan met een aantal bijna-religieuze quotes en extatische muziek. Maar wellicht is dat ergens ook wel terecht. Toen ik jaren terug GTA San Andreas zat te spelen en de jetpack tot mijn beschikking kreeg dacht ik er nog niet eens over na of dit wel echt zou kunnen!

Dubai is natuurlijk dé plaats om met jetpacks te vliegen. Bekend om zijn skyline en ongekende groei (wat dan gezien wordt als innovatie). Check het filmpje!

Nog meer Jetman!

Yves Rossi boven de Grand Canyon:

Yves Rossy bij TED talks:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *