Document vertalen? Doe het met deze apps!

Published On 13 August, 2017 | By Spotvogel |

Het gebeurt weleens dat je een stuk tekst voor je snufferd krijgt in een taal je gewoon echt niet spreekt. Of het nou voor werk is of privé, een document vertalen vanuit of naar het Nederlands kan een hele klus zijn. Een vertaler heb je niet altijd bij je, maar je smartphone over het algemeen wel. Daarom zijn er vertaalapps uitgevonden! Maar welke van deze apps heb je nou echt iets aan en welke kunnen en heel document vertalen zonder fouten te maken? Deze dus!

Google Translate


Prijs: Gratis
Platform(s): iOS en Android

Uiteraard noemen we deze als eerste. Deze vertaal-alleskunner is waarschijnlijk de meest gebruikte van alle vertaalapps en staat daarnaast bekend om het constant toevoegen van nieuwe functies. Recentelijk is het mogelijk geworden om met je camera naar een bord/kaart/document te kijken en Google Translate het woord/de zin automatisch te laten vertalen! Daarnaast kun je maar liefst 52 talen downloaden, zodat je ook op vakantie buiten de EU (zonder internet) altijd kan vertalen!

Voice Translator


Prijs: Gratis
​Platform(s): Android

Voice Translator is een zeer simpel uitziende app, maar werkt daardoor ook heel simpel. Meer dan 90 talen worden ondersteund, offline vertalen nog niet. Wat wel mogelijk is, is het vertalen van een woord in meerdere talen tegelijk! Naast input via tekst, is het ook mogelijk om de microfoon te gebruiken. Wanneer de microfoon naast het gesprek gehouden wordt, kan de app bij ondersteunde talen de gesprekken live twee kanten op vertalen. Een transcript van het gesprek wordt offline op je apparaat bewaard!


Waygo


Prijs: Gratis te proberen (daarna 1 week €1,99 of voorgoed €6,99)
​Platform(s): iOS en Android

Waygo is een app die vooral heel handig is als je naar Azië gaat. Waygo kan namelijk via de camera Chinees, Japans en Koreaans vertalen in het Engels en de correcte Koreaanse, Japanse of Chinese uitspraak laten zien. Deze app werkt het best wanneer het op fysieke tekst gericht wordt, minder als je het voor een computerscherm houdt. Daarom is deze app perfect wanneer je een Aziatisch document vertalen moet!

​Scan & Translate+

​Prijs: Gratis te proberen (volledige versie €2,79)
​Platform(s): iOS

​Scan & Translate+ is specifiek geproduceerd voor het vertalen van geprinte media. Nadat de tekst herkend en vertaald is, wordt het uitgesproken en kun je de tekst meteen delen via email of SMS! Meer dan 70 talen worden herkend, vertaalt naar meer dan 90 en ruim 40 talen kunnen opgelezen worden! Hiervoor is wel een internetverbinding nodig. Naast een document vertalen kan deze app bijvoorbeeld ook live (verkeers)borden vertalen en je op die manier ook door een treinstation of vliegveld loodsen!

Met deze apps moet je ver komen op je reis of op je werk! Wanneer je de haken en ogen van het gebruik van een vertaalapp wil voorkomen dan kan altijd nog een professionele partij je document vertalen. Kost iets meer, maar het door een professionele partij met verstand van zaken laten doen zorgt er wel voor dat je teksten gegarandeerd foutloos worden omgezet in de taal naar keuze. En zonder dat jij er zelf moeite voor hoeft te doen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *