Dr. Pimsleur leert jou in 10 dagen een nieuwe taal

Published On 4 September, 2013 | By Sam |

Altijd handig dat wanneer je op vakantie bent, je de taal spreekt. In het Engels kunnen de meeste mensen zich nog wel wegwijs maken, maar bij veel vreemde talen wordt dit toch wat lastiger. Dr. Pimsleur, heeft hier iets op verzonnen en zorgt dat je in tien dagen een nieuwe taal onder de knie hebt.

Het mooie aan deze methode is dat het geschikt is voor jong, oud, groot, klein, ajaxfan, feyenoordfan, veganist, slager en ga zo maar door. Je hoeft dan ook over geen enkele voorkennis te beschikken. Dus stel… Je gaat over twee weken naar China, en volgt vanaf vandaag de Dr. Pimsleur methode dan spreek je gegarandeerd een leuk woordje over de grens. Ideaal lijkt me!

De methode is zo opgesteld dat je tijdens iedere les tot de kern van de taal gaat. Je luistert gedurende 30 minuten per dag naar de taal die jij wilt leren. Tijdens deze lessen wordt geprobeerd je na 10 dagen zoveel mogelijk van de te leren taal bij te brengen. Hierbij gaat het er uiteindelijk niet om hoeveel woorden je spreekt, maar om de bruikbaarheid van deze woorden.

Dr. Pimsleur zegt dat je hersenen – dus ook die van jou! – al beschikken over de juiste bedrading, je moet alleen nog het knopje aanzetten. Ook wetenschappelijke studies (waaronder de Universiteit van Lund, Zweden) tonen aan dat het leren van een nieuwe taal je herinneringen scherper maakt en je hersenen actief houdt.

Dus pak wat te drinken en ga lekker onderuit zitten, en zet je oren op scherp!

Het geheim van Dr. Pimsleur

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *